Maailma kõige väärtuslikum jäähokiklubi on Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs on viimase üheksa hooaja jooksul playoffides mänginud vaid korra, kuid see ei tähenda, et klubi ei saavutaks edu teistes valdkondades. Äri lektüüri hulka kuuluv Forbes on avalikustanud oma traditsioonilise nimekirja spordimaailma kõige väärtulikumatest klubidest ja Leafs saab hokimaailmas nautida esikohta. Koguväärtusega 1.15 miljardit USA dollarit ehk umbes 850 miljonit eurot oli Leafs ainus NHL-i klubi, kes esimese 50 sekka mahtus. Ennast leiti nimekirja keskelt, 26. kohalt.

(foto: Rene Johnston/Toronto Star)
3.34 miljardi dollariga võimutseb edetabeli tipus Madridi Real. Leafs on NHL-i väärtuslikuim klubi olnud alates 2005. aastast. Kuna edetabelis arvestatakse vaid ärilist väärtust, mille hulka ei kuulu karikavõidud ja preemiarahad, siis võib arvata, et viimati 1967. aastal Stanley karika enda valdusesse saanud klubi saab esikohta veel nautida pikemat aega.

Vaadates klubi tegutsemist tänavusel suvel, siis näib, et uue edu suunas hakatakse liikuma tibusammudega. Vabaagentidega jändamise asemel on fookus olnud hoopis noormängijate lepingute pikendamise peal. Sel nädalal seoti ära Carter Ashton ja Peter Holland. Vabade meeste seast on küll endale haaratud paar lüli, eesotsas Leo Komaroviga, kuid nähtavasti on vaade tulevikul. Sellest on andnud märku ka läinud hooaja lõpus klubi uueks presidendiks tõusnud Brendan Shanahan.

"Vaatasime 1. juuli suunas ja otsustasime, et ei soovi mitte ühegi suurnime jahis kaasa lüüa. Selgitasime välja oma vajadused ning keskendusime neile," ütles Shanahan ühes eelmisel nädalal antud intervjuus märkides, et klubide soov ühe päevaga uue hooaja meeskonda kokku saada on kujunenud omamoodi halvaks harjumuseks.

Shanahan on ka vihjanud sellele, et hetkel veel veidi auklik koosseis on noortele suurepäraseks stiimuliks. Põnevusega on noortelaagris jälgitud tänavuse drafti 8. valikut William Nylanderit. Mais 18-aastaseks saanud noorsand on üks paljudest, kellele Leafs hakkab oma tulevikku ehitama. Sõna "tulevik" peaks tähendama aga seda, et uuel hooajal ei maksa maailma kõige väärtuslikuma jäähokiklubi poolt suuri tegusid oodata.

Kommentaarid