Eller ja Canadiens lõid käed neljaks aastaks

Lars Eller on järjekordne täht, kes on suutnud oma klubiga vahekohtu bürokraatiat ja võimalikku omavahelist hõõrdumist vältida. Taanlane sõlmis Montreal Canadiensiga 4-aastase lepingu, mis toob talle sisse 14 miljonit dollarit ehk veidi üle kümne miljoni euro. Keskmine aastapalk 3.5 miljonit dollarit tähendab, et Eller sai Canadiensilt isegi rohkem kui ta plaanis kohtu kaudu küsida. Väidetavalt oli tal silmapiiril 3.1 miljonit. Lõppenud hooajal teenis 2007. aasta drafti 13. valik poolteist miljonit dollarit.

(foto: si.com)
Elleril on selja taga veidi pettumust valmistav hooaeg. Põhihooajal jäi 77. mänguga kirja vaid 12 väravat ja 26 punkti. Samas näitab pikk leping, et Canadiensil on tema suhtes rohkelt lootusi. 25-aastase ründaja täitpotentsiaali saime näha playoffides. Canadiens jõudis välja konverentsi finaali ja Eller paugutas 17. kohtumises 5+8.

Pärast mitmete ründajate nagu näiteks Thomas Vaneki ja Brian Gionta lahkumist peaks Elleri roll Canadiensi ründeplaanis aina olulisemaks kujunema.

Kõik Montreali fännid jäävad nüüd ootama järgmist reedet. Siis peaks toimuma P.K Subbani vahekohtuistung. Vaadates aga selle suve trendi, siis võib arvata, et Canadiensil õnnestub seda vältida. Hetkel on klubil vaba palgaruumi üle 11.5 miljoni.

Kommentaarid