Babcock hirmutab vabaagendid Detroidist eemale?

Detroit Red Wings on pikka aega olnud vabaagentide jaoks väga ahvatlev koht. Klubi rekordiline järjestikuste playoff-kohtade seeria räägib juba iseenda eest. Kui valid Detroidi, siis võid kindel olla, et su hooaeg kestab kauem kui 82 mängu. Meeskonna tugevus tähendab seda, et igal hooajal on karikavõit täiesti reaalne eesmärk. Red Wings suudab ennast isegi kehvapoolse põhihooaja järgselt suurepäraselt playoffideks häälestada, kui meenutada tunamullust hooaega. Sel suvel on aga vabaagendid Mootorite linna täielikult ignoreerinud.

(foto: fanhub.me)
Red Wingsi soestati küll enamus suurnimedega, kes 1. juulil vabaks said, kuid ühegi reaalse tehinguni ei jõutud. See on tekitanud kõvasti poleemikat. Eriti klubi fännide seas, sest kui konkurendid on ennast võrreldes lõppenud hooajaga tugevdamas, siis Detroit tammub lihtsalt ühe koha peal.

Kuigi uute mängijatega lepingute sõlmimine pole konkreetselt peatreeneri töö, siis on täienduste osas valitseva vaikuse tõttu kritiseeritud ka Red Wingsi lootsi Mike Babcocki. Juba 9 aastat meeskonna juures olnud Babcock andis eelmisel nädalal kirgliku raadiointervjuu, kus andis mõista, mis tema olukorrast arvab.

"Kui sa ei taha, et sind juhendatakse, siis ära tule siia. Kui aga tahad, et sinust proovitakse välja pigistada maksimumi, siis oled teretulnud," ütles Babcock uute nägude puudumise kohta. Ehk siis võib eeldada, et Red Wingsil oli huvi nii mõnegi mängija vastu, kuid neist jäädi siiski ilma. Võimalik, et Babcocki karmikäelise reputatsiooni tõttu.

Samuti ei poputa legendaarne treener ka neid mängijaid, kes tal juhendamiseks juba olemas on. Daniel Cleary on aastaid olnud tubli tööhobune, kellelt palju ei oodata, aga need konkreetsed ülesanded, mis ta saab, viib ta alati lõpuni. Kuid see ei olnud nii lõppenud hooajal.

"Kui tal on ainult üks jalg all nagu lõppenud aastal, siis ta ei saa meie meeskonna eest mängida. Kui tal on kaks jalga, siis saab ta aidata meil võita," ütles Babcock väga värvikalt 35-aastase ründaja kohta.

Samas on mängumehi, kes just Babcocki stiili imetlevad ja tema juhendamisel mängida tahavad. Üks neist on igihaljas Daniel Alfredsson. Eelmisel suvel pärast 17 aastast perioodi Ottawa Senatorsist lahkunud rootslane on samuti hetkel vabaagentide turul ringlemas. Olles Red Wingsi eest tänavu teinud soliidse hooaja - 68. mänguga 49 punkti - on ta märkinud, et jätkab karjääri vaid juhul kui saab Detroidi punast kanda. Detsembris saab Alfredsson 42-aastaseks.

Kommentaarid