Columbuses on tüli majas?

LeBron Jamesi naasmine Cleveland Cavaliersi ei olnud ainus hea uudis, mida Ohio osariigi elanikud sel nädalavahetusel tervitasid. Rõõmustati ka Columbus Blue Jacketsi asekapteni Brandon Dubinsky uue lepingu üle. 28-aastane ründaja, kelle praegune kontraht oleks lõppenud järgmisel suvel, sõlmis Jacketsiga 6-aastase lepingu, mis toob talle sisse 35.1 miljonit dollarit ehk umbes 25.8 miljonit eurot. Ühe võtmemängijaga uue lepinguni jõudmine on aga Jacketsile tekitanud omanäolise probleemi.

(foto: Adam Hunger/USA TODAY Sports)
Nimelt puudub kokkulepe hetkel piiratud vabaagendi staatuses oleva Ryan Johanseniga. 21-aastane ründaja tegi suurepärase hooaja 33 värava ja 30 söödupunktiga ning soovib selle järgselt oma kollanokalepingust, kus aastatasu alla ühe miljoni, mitmekordselt priskemat lepingut. Märgatavalt suuremat kui Jackets on valmis pakkuma. Seda võib arvata sellest, et lepingukõnelused on noore talendiga väga pikaks veninud.

Blue Jackets soovib 2010. aasta drafti 4. valikule pakkuda 2-3 aastase "sild-lepingu", et seejärel märgatavalt tema töötasu tõsta, kuid Johansen soovib koheselt pikaajalist tehingut. Juba eelmisel kuul andis ta sellest märku ja kirjeldas Jacketsi seniseid pakkumisi "kõrvakiiluna".

Loomulikult on Johansenile nüüd ärritavalt mõjunud ka Dubinsky uus leping. Ta säutsus Twitteris "palju õnne meie teise kolmiku tsenterile" lisades sarkastilise emotikooni ;). Ennast näeb Johansen kindla esimese kolmiku mehena ja igati õigustatult.

Suure tõenäosusega peaks Johanseni karjäär aga siiski Columbuses jätkuma. Blue Jacketsi peamänedžer Jarmo Kekäläinen on öelnud, et on valmis kõigi teiste klubide lähenemistele vastama võrdväärse pakkumisega.

Juhtum meenutab paari aasta tagust vaidlust P.K. Subbani ja Montreal Canadiensi vahel. Canadiens soovis Subbanile samuti pakkuda "sild-lepingut", kuid oli suuri raskusi kaubale saamisega. Viimaks oli Subban sellega nõus, aga mehe moosimine venis lausa nii pikale, et hooaja esimesed neli kohtumist tuli ilma temata ära mängida.

Kommentaarid