Rangers peab hakkama pappi köhima?

Tänavuses Stanley karika finaalseerias mängudega 1-4 Los Angeles Kingsile allajäänud New York Rangers on tõsistes raskustes, et oma edukat meeskonda koos hoida. Juba on kaotatud väärtuslikud musta töö tegijad nagu näiteks Brian Boyle ja Benoit Pouliot. Lisaks neile on lahkunud ka oluline kaitse tugisammas Anton Stralman. Klubi on uue hooaja koosseisu ehitanud väga kokkuhoidlikult, kuid eeldatavasti tuleb rahalaeka luugid avada, et meeskonnas hoida Derick Brassardi ja Mats Zuccarellot.

(foto: Getty Images)
Mõlemad mängijad on hetkeseisuga piiratud vabaagendid ning kõnelused seoses uute lepingutega on venimas. Mõlemad on töötasu määramiseks pöördunud ka vahekohtu poole. New York Posti andmetel nõuab Brassard uueks palgaks 5.5 miljonit dollarit (tänavu teenis 3.7 miljonit) ja Zuccarello 4.5 miljonit (tänavu vaid 1.15 miljonit).

Lõppenud hooajal läbiaegade esimese norralasena Stanley karika finaalseerias osalenud Zuccarello tegi tõelise läbimurde hooaja. Ta kogus põhiturniiril 59 punkti, mis oli klubi parim näitaja. Brassardi saagiks jäi 45 silma.

Rangersil on hetkel palgaruumi jäänud 13 miljoni jagu. Mõlema ründaja lepingud peaksid kenasti selle sisse ära mahtuma, kuid edasiseks manööverdamiseks kipub jääma väga vähe ruumi. Lisaks on hetkel ka uute lepinguteta kaitsja John Moore ja playoffides oivaliselt tegutsenud (15. mänguga 13 punkti) Chris Kreider.

Suures Õunas on säästurežiim täies hoos. Sel nädalal toodi Põhja-Ameerikasse tagasi Matthew Lombardi. 32-aastane ründaja, kellel on NHL-is kirjas üle 500 mängu, naaseb kodumandrile Šveitsi liigast. 50. punktiga oli Lombardi Nationalliga A põhihooaja edukaim skoorija. Rangersiga sõlmis ta 2-aastase lepingu, kus aastapalgaks märgitud vaid 800 000 dollarit.

Kommentaarid