Subbani lepingukõnelused venivad pikale

Lisaks piiranguteta vabaagentidele on hetkel turul rohkelt ka piiratud vabaagente. Üks nendest on P.K. Subban. 25-aastane kaitsja on juba pikemat aega olnud Montreal Canadiensiga lepingukõnelustest, kuid neist pole suurt tolku olnud. Nüüd võib arvata, et need venivad veelgi. Nimelt on Subban koos 19 kaasmängijaga vastavalt liigareeglitele pöördunud vahekohtu poole, et lõpuks oma praeguse koduklubiga uue tehinguni jõuda. Tegu on käiguga, millel on nii helgem kui ka tumedam külg.

(foto: sportsnet.ca)
Klubide jaoks on positiivne see, et vahekohtu poole pöördunud mängijad on teiste klubide pakkumiste eest kaitstud. Lisaks on endiselt võimalus mängijatega kaubale saada enne kui juuli teises pooles kohtuistungid algavad. Mängijad nähtavasti soovivad suurima hea meelega oma koduklubides jätkata, seega peaks see kõigi jaoks ka meelitavalt mõjuma. Samas võib see tundelisus istungite ajal kaduda.

Kui endine väravavaht Tommy Salo omal ajal New York Islandersiga palga suhtes kokkuleppele ei saanud jõuti ka vahekohtusse. Väidetavalt olevat Salo seal isegi nutma hakanud, kuna iga klubi eesmärk on ju võimalikult vähe raha maksta ning seega tuuakse kohtuistungi käigus välja igasugused põhjuseid miks konkreetne mängija on väärt palju vähem raha kui ta nõuab. Tegu on väga keerulise olukorraga, sest pärast kokkuleppe saamist tuleb omavahel "sõbrad edasi olla" olgugi, et klubi on oma mängumehe kohtu ees maatasa teinud.

Mängijate jaoks on arbitraažtehingu juures parimaks osaks see, et nii on võimalik endale välja meelitada palju parem, mängijaoskustele ehk päris mitte vastav, palk. Kuigi nagu eelpool kirjeldatud, siis tegelikult võib ka valusalt kõrvetada saada.

Senine suurim kohtu poolt määratud palganumber on 7.5 miljonit dollarit, mis läks 2011. aastal Nashville Predatorsi Shea Weberile.

Lisaks mängijatele võivad vahekohtu poole pöörduda ka klubid. Tänavu on näiteks Ryan O'Reilly puhul teinud seda Colorado Avalanche.

Nimekamad mängumehed, kes koos Subbaniga selle käigu ette võtsid on Antoine Roussell (Dallas Stars), Jimmy Hayes (Florida Panthers), Dwight King (LA Kings), Lars Eller (Montreal Canadiens), Mattias Ekholm (Nashville Predators), Mats Zuccarello, Chris Kreider, Derick Brassard (kõik New York Rangers), Nick Spaling (Pittsburgh Penguins), Jason Demers (San Jose Sharks), Cody Franson ja James Reimer (mõlemad Toronto Maple Leafs).

Kommentaarid