Ribeiro maandus Nashville'is

Arizona Coyotesist tüliga lahkunud Mike Ribeiro uueks klubiks on saanud Nashville Predators. 34-aastane ründaja, kelle hooaja palk oli vaid paar aastat tagasi viis miljonit dollarit, sai Predatorsilt üheaastase ja 1.05 miljoni dollari suuruse lepingu. Lisaks on Predators aastase lepingu sõlminud ka Derek Roy'ga. Tema töötasuks on täpselt miljon dollarit. Kahe keskründaja hakimisega lapib Predators tühimiku, mis tekkis pärast seda kui Mike Fisher pidi operatsioonilaual käima.

(foto: Getty Images)
Arvestades, et Ribeiro sai üsna pikalt vabaagendi elu nautida, siis võib uskuda, et polnud väga palju meeskondi, kes tema teenetest huvitatud oleks olnud. Keegi ei kahtle tema mänguoskustes - karjäärinumbrid 640 punkti 865. põhihooaja kohtumises - aga Coyotesi poolt tema vallandamise põhjuseks toodud "käitumishäired" ehmatasid kindlasti mitmed klubid ära.

Nädala alguses läksid liikvele jutud, et Ribeirost olid huvitatud kaks meeskonda - läänekonverentsi sats (eeldatavasti siis just Predators), keda ta külastama pidi ning ka üks idakonverentsi meeskond, kellega olid plaanis jutuajamised. Ehk siis ei olnud palju neid, kes riskantset käiku olid valmis tegema. Kui tegu üldse on riskiga.

Pärast Predatorsiga paberite määrimist ütles Ribeiro, et lõppenud hooaja "käitumisprobleemid" olid tingitud lihtsalt sellest, et ta igatses oma perekonda. Hooaja algus oli Ribeiro poolt võimas. Ta pani esimese 31. mänguga 26 punkti enne kui totaalselt ära vajus - kokku lõpuks vaid 47 silma.

Kui Predatorsil õnnestub osa saada sama agarast algusest, siis on see üks miljon juba asja ette läinud. Tõenäoliselt pannakse Ribeiro esimeses kolmikus paari James Nealiga, seega potentsiaali ilutulestikuks on korralikult.

Pikalt Buffalo Sabresi värve kandnud Roy'st on viimastel aastatel saanud tõeline rännumees. Predators on tema jaoks viimase kolme hooaja jooksul neljas erinev klubi. Lõppenud hooaja veetis ta St. Louis Bluesi rivistuses ja kogus enamjaolt viimastes kolmikutes mängides 37 punkti. Tegu oli tema 10-aastase karjääri ühe halvima aastaga, kuid aastane, ühemiljoniline leping on temagi puhul kindlasti riski väärt.

Peter Laviolette'i poolt juhendatav meeskond on kujunemas väga põnevaks. Olles aastaid viljelenud pigem kinnist ja kaitsvat mängu, on nüüd Predatorsi käsutuses mitmed huvitavad ründetalendid.

Kommentaarid