Endine Flyersi ründaja: "Masoniga ei jõua klubi mitte kuhugi!"

Hooaja lõpp on alati tagasivaatamise aeg ja Philadelphia Flyersi mängijatel on sel suvel kindlasti rohkelt mõtteainet. Olles hooaega ülikehvalt alustanud - näiteks esimesest kaheksast matšist võideti vaid üks - jõuti lõpuks siiski mugavalt playoffidesse ja hilisema Stanley karikafinalisti New York Rangersi vastu anti avaringis ka tuliselt minna. Seeria kaotati napimast napimalt - mängudega 3-4 ja otsustav lahing numbritega 1-2. Mida kõike oleks võinud meeskond korda saata ilma kohutava hooaja alguseta?

(foto: chicagonow.com)
Endise Flyersi ründaja Jeremy Roenicki vastus eelpool õhku paistatud küsimusele on nähtavasti "mitte midagi". Nullindate alguses oranži särki kandnud Roenick andis hiljuti intervjuu, kus tõi välja oma endise koduklubi suurimad nõrkused. Enim sai 20 aastat liigas mänginud ründaja käest võtta väravavaht Steve Mason.

"Mulle meeldib Steve Mason, aga ma ei usu, et tema juhtimisel suudetakse heidelda Stanley karika nimel," ütles Roenick, kellel on oma karjääri parimate saavutustena ette näidata kaks konverentsi poolfinaalide kohta - üks Flyersiga ja teine Chicago Blackhawksi rivistuses.

Enim häirib endist ründetuusa Masoni ebastabiilne mäng. "Ta oli mingi aeg esinumber, siis kolis pingile, aga Philadelphias on ta nüüd jällegi esimene valik," meenutas Roenick Masoni karjääri, mis algas Columbus Blue Jacketsi rivistuses hooaja parima noormängija tiitliga.

Mason lasi tänavu põhihooajal enda selja taha keskmiselt 2.5 väravat, tehes tõrjeid 91.7% efektiivsusega. Samas nagu sissejuhatuses sai mainitud, siis Flyers tervikuna oli hooaja alguses kohutav ja seegi omas kindlasti mõju Masoni numbritele. Playoffides olid need juba palju paremad - 1.97 ja 93.9%.

Samas mainis Roenick, et lisaks eliitklassiga väravavahile on karikavõiduks vaja ka ühte väga kõrge tasemega kaitsjat, keda Flyersil hetkel ei ole.

Meeskonna tümitamise kõrval jagus tal aga ka paar kiidusõna. Need läksid klubi peamänedžerile Ron Hextallile. "Ta aitas Kingsil ehitada karikavõiduks võimelise meeskonna ja tal on sealt head kogemused. Tegu on osava käiguga ja usun, et Hextall saab klubi juhtimisega suurepäraselt hakkama," ütles Roenick, kes on koos Joe Mulleni ja Mike Modanoga ainsad ameeriklased, kes karjääri jooksul kirja saanud vähemalt 500 väravat.

Kommentaarid