Flyers soovib Lecavalier'st loobuda, kuid pole võtjat

Endise NHL-i suurima väravaküti Vicent Lecavalier nahas on teist suve vägagi mage olla. Aasta tagasi ostis Tampa Bay Lightning välja tema 11-aastase ja 85 miljoni dollarilise lepingu ning nüüd soovib temast lahti saada ka Philadelphia Flyers. Kunagise superstaari aktsiad on aga sedavõrd alla käinud, et keegi ei ole nõus Flyersit murekoormast vabastama. Lisaks ei saa Flyers ka mehe lepingut välja osta, kuna eelnevalt on kollektiivlepinguga lubatud kaks amnestia klausliga väljaostu juba ära tehtud.

(foto: Len Redkoles/Getty Images)
Flyersiga 5-aastase ja 22.5 miljoni dollari suuruse lepingu teinud Lecavalier tegi iseenesest täitsa soliidse hooaja, visates 20 väravat, aga langes hooaja lõpus viimasesse ründekolmikusse ja nii kallist "muidusööjat" ei ole loomulikult mõtekas meeskonnast hoida. Eriti kuna playoffides lõid särama uued tähed nagu Jason Akeson, kes saadi järgmiseks hooajaks palgalehele vaid 575 tuhande dollari eest.

Lecavalier palk on ka peamine põhjus miks talle ei õnnestu uut kodu leida. Aktiivselt räägiti sellest, et Flyers soovis endise neljakordse Tähtede mängus osaleja kaasata tehingusse, mille eest saaks Florida Panthersilt kätte drafti 1. valik, kuid see plaan jäi kiirelt soiku.

Nüüd on aktiivselt üritatud kaubale saada Ottawa Senatorsiga, kes otsimas asendajat Dallas Starsi saadetud Jason Spezzale. Kanada klubi oleks tehinguga nõus aga vaid siis, kui Flyers jätaks mingisuguse osa Lecavalier palgast endale.

Viimased uudised vihjavad sellele, et Senators on nüüd tehingust ka lõplikult taganenud. 2-aastane leping on sõlmitud teise keskründaja David Legwandiga. Pikaajalisele Nashville Predatorsi mängumehele, kes tänavuse hooaja lõpetas Detroit Red Wingsi rivistuses, antud kontrahti väärtuseks on kuus miljonit dollarit.

Üks võimalik variant olnuks Lecavalier'le Toronto Maple Leafsi siirdumine, kuna sealt on mitmed keskründajad lahkunud, kuid ka Leafs vaatab mõistlikumate ja eelkõige soodsamate võimaluste suunas. Näiteks on tehtud aastane, 1.5 miljoni dollariline leping Mike Santorelliga.

Kommentaarid