Schneiderile uus leping, Brodeur endiselt töötu

New Jersey Devilsi lõppenud hooaja väravavahtide tandemi Cory Schneideri ja Martin Brodeuri suvepuhkused on olnud kardinaalselt erinevaid. Eelmise aasta drafti ajal Vancouver Canucksist hangitud Schneider sõlmis lõppeval nädalal Devilsiga uue ja uhke lepingu, samas kui vabaagendi staatust nautiv Brodeur peab "töötukassa ust kulutama". Spekulatsioone on olnud mitmeid, kuid aina tõenäolisemaks kipub see, et üks liiga läbiaegade parimaid väravavahte jääb enne treeninglaagreid lepinguta.

(foto: USATSI)
Schneider sõlmis 7-aastase ja 42 miljoni dollarilise lepingu. Võttes arvesse, et viimase kolme aasta jooksul vähemalt 100 mängu pidanud puurivahtide seas on ta keskmise sisse lastud väravate arvult selge liider (vaid 2.01), siis on Devilsi jaoks tegu suurepärase tehinguga. Suurema hooajapalga peal on tervelt 11 väravavahti. Kas saame öelda, et nii paljud ametikaaslased on temast paremad? Kindlasti mitte.

28-aastasena on tal käsil ka karjääri parimad aastad. Uus hooaeg saab olema alles esimene, kus teda võib pidada klubi selgeks esinumbriks, mis on omamoodi uskumatu. "Olen lojaalne kutt, ega ole huvitatud ühest meeskonnast teise kolimisest," olid Schneideri sõnad pärast pikaajalise lepingu sõlmimist. Seega võib Devils kindel olla, et endale on mitmeks aastaks saadud väga hea väravavaht, kellele toetudes võib uut tõusu planeerida. "Asendame ühe suurepärase väravavahi teisega," märkis klubi peamänedžer Lou Lamoriello.

Brodeuri jaoks on karmiks reaalsuseks aga see, et oma hiigelajast on ta nüüdseks kaugel. Ennast võib ta veel "suurepäraseks" pidada, aga nagu eelpool mainitud sai - paljudel meeskondadel on juba esiväravavaht priske lepingu peal olemas. Väidetavalt on Brodeuri teenete suhtes huvi tundmas mitu meeskonda, nende seas ka näiteks Pittsburgh Penguins, Boston Bruins ja Chicago Blackhawks, aga kõik näevad teda varuväravavahina. See näibki hetkel probleeme tekitavat.

Puuduvad andmed, kas keegi huvilistest ka konkreetse pakkumise on lauale löönud, kuid kõik vihjab justkui sellele, et kuna Brodeur ise on öelnud, et algav hooaeg jääb tema viimaseks, siis soovib ta seda veeta esiväravavahina. Seda kohta pole aga kellelgi hetkel pakkuda ja kui see olukord veel kaua kestab, siis on võimalik, et oleme Brodeuri viimase mängu juba ära näinud.

Kommentaarid