Sobotka andis Bluesile ninanipsu

St. Louis Bluesi Vladimir Sobotka oli üks kolmest piiratud vabaagendist, kelle uue palga välja selgitamiseks oli klubi pöördunud vahekohtu poole. Jõuti ka juba paika panna istungi aeg, milleks on 21. juuli, kuid nüüd näib kogu see ettevõtmine aja raiskamisena. 27-aastane ründaja on nimelt lepingu sõlminud KHL-i meeskonna Omski Avangardiga. 3-aastane kontraht toob tšehhile iga hooaeg sisse 4 miljonit dollarit. Raha, millest ta NHL-is oleks võinud vaid und näha. Lõppenud hooajal teenis ta 1.4 miljonit.

(foto: cbssports.com)
Tekkinud on väga kummaline olukord. NHL-i asekomissari Bill Daly sõnade kohaselt minnakse istungiga endiselt edasi. Blues on lubanud oma esinduse kohale saata. Saame näha, kas keegi ka Sobotkat esindama ilmub.

Bluesi peamänedžer Doug Armstrong märkis, et Sobotkale pakuti juunis üle kolme miljoni dollarilist palka. Ta on Sobotka otsuses pettunud, kuid mõistab teda. Samas loodetakse NHL-is lisaks Bluesile ka Boston Bruinsit esindanud ründajat endiselt näha hooajaeelses treeninglaagris.

Vahekohtu otsusena tulev leping peaks kanduma edasi ajale, mil Sobotka ookeani taha naaseb. Nähtavasti plaanib ta seda veel kindlasti teha, sest väidetavalt on Omskiga sõlmitud lepingus klausel, mille kohaselt võib ta seda iga hooaja järgselt teha.

NHL-is tegi ta tänavu 33. punktiga karjääri parima aasta. Bluesi jaoks oli aga hoopis olulisem tema mitmekülgsus ja efektiivsus lahtivisetel. 61.9% tähistas liiga parimat näitajat!

Esialgu loodetakse Sobotka poolt tühjaks jäetud koht täita Steve Ottiga. Hooaja keskel koos Ryan Milleriga Buffalo Sabresist toodud ründaja pole küll seni 29. kohtumise jooksul uue klubi eest võrku sahistanud, kuid sellegi poolest sai ta uue kaheaastase lepingu, mis toob talle sisse 5.2 miljonit dollarit.

Mõni aeg tagasi trimmis Blues oma koosseisu ka ühe vahetustehinguga. Toronto Maple Leafsist võeti endale Carl Gunnarsson ja üks drafti valik ning vastu anti Roman Polak. Tegu on lihtsa kaitsjate vahetamisega, mis peaks Bluesile tooma rohkem kiirust.

Kommentaarid