Järjekordsest kaotusseisust võidu välja mänginud Ducks viigistas läänekonverentsi finaali

Tänavuse hooaja läänekonverentsi finaal oli Anaheim Ducksi jaoks pühapäeval minemas seisu, kust väga keeruline end välja mängida. Nashville Predators oli võõrsil mängides seeriat 2-0 juhtima minemas. Randy Carlyle'i meeskond sai aga hakkama järjekordse ilusa tagasitulekuga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Ducks teenis 5-3 skooriga oma playoffide üheksanda võidu ja neljanda, mis tulnud mitmeväravalisest kaotusseisust. Vaid 1987. aasta Philadelphia Flyers on ühe hooaja jooksul playoffides rohkem selliseid mänge võitnud (5).

"Soovin, et me ei satuks kaotusseisu, aga arvan, et meil on 3-4 head ründekolmikut, kelle toel mängu tagasi jõuame. Me nagu tunneksime, et meil pole enam midagi kaotada Näib nagu just siis näitaksime oma parimat mängu," lausus Rickard Rakell pärast mängu.

Kodumeeskond jäi kiirelt taha, kui Ryan Johansen ja avamängu kangelane James Neal vähem kui üheksa minutiga Predatorsi ette viisid. Ducksile jäi avakolmandikul kirja vaid viis Pekka Rinne väravale läinud pealeviset ning mänguhoog ei tahtnud kuidagi sisse tulla. Kuid korraga saadi end siiski käima.

Sami Vatanen lõpetas esimese perioodi viimasel minutil meeskonna ülekaalu põua ning Jakob Silfverberg pani teise avaminutil kotti oma tänavuste karikamängude üheksanda värava.

Silfverbergile vastas peagi Filip Forsberg, kuid kolmandiku lõpetas eduseisus juba Ducks ning seda enam käest ei lastud. Ondrej Kaše viigistas uuesti ning mängu võiduvärav tuli kolm minutit enne teise perioodi lõppu Nick Ritchie'ilt. Kohtumise viimasel minutil vormistas tühja väravasse tehtud tabamusega lõppseisu Antoine Vermette.

Rinnele jäi lõpuks kirja vaid 22 tõrjet. Esimese kuue pealeviskega kaks väravat lasknud John Gibson lükkas litri kõrvale 30 korda.

Mängu kolme söödupunktiga lõpetanud Ryan Getzlaf kerkis playoffide punktitabelis 18 silmaga Jegveni Malkini kandadele.


Vähemalt kaheväravalisest kaotusseisust saadud võite on tänavu nüüd kirjas 14. Alates aastast 1988 on nende osas 15-ga "produktiivsem" olnud vaid 2014. aasta.

Kommentaarid