Predators edenes esimesena konverentsi finaali, Draisaitl tõi Oilersile 7. mängu

Pühapäeval selgus tänavune esimene Stanley karikavõistluste konverentsi finalist. Selleks sai Nashville Predators, kes klubi ajaloo jooksul esimest korda nii kaugele jõudnud. Otsustav võit St. Louis Bluesi üle tuli 3-1 skooriga. Teises läänekonverentsi poolfinaalis mängis Edmonton Oilers Anaheim Ducksi vastu Leon Draisaitli juhtimisel endale välja 7. mängu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Predators jättis kuuemängulise seeria käigus Bluesi neli korda kahe või vähema värava peale. Väravavaht Pekka Rinne lõpetas seekord 23 tõrjega. Kogu seeria käigus tõrjus ta 162-st pealeviskest 151, saades sellega tõrjete efektiivsuseks 93.2%. Jake Allen suutis pärast fantastilisi avaringi esitusi soomlasele vastu panna vaid 90.9% ja kuna rünnakul väravaid ei tulnud, siis oli üliraske sedamoodi teist aastat järjest konverentsi finaali liikuda.

"Oli aegu, mil tundsime, et seeria on võidetav," tunnistas Bluesi peatreener Mike Yeo. "Nad kindlasti väärivad edasipääsu. Õpime sellest ja leiame viisi saamaks paremaks."

Yeo hoolealused tegid 6. mängule superalguse, kui Paul Stastny juba 3. minuti alguses meeeskonna ette viis. Teise perioodi avaminutil vastas aga Romas Josi ning võiduvärav tuli viimase kolmandiku 4. minutil Ryan Johansenilt. Viimasel minutil ilustas skoori veel Calle Järnkrok.

"Oleme poolel teel," kirjeldas oma meeskonna emotsioone Ryan Ellis. "Meil on veel palju tööd teha. Naudime tänast õhtut ja hakkame siis valmistuma järgmiseks seeriaks."

Oma kolm väravat vaid 18 pealeviskega saanud Predators võitis kodus üheksanda playoffide kohtumise järjest.


Johansenist sai tänavustes karikamängudes meeskonna kaheksas erinev võiduvärava autor. Just mitmekülgset koosseisu ja pingi sügavust võib Predatorsi peamiseks tugevuseks pidada. Enne viimast matši oli näiteks ka esimene ründekolmik kokku saanud kirja vaid kolm punkti.

Predatorsi järgmine paariline selgub meie aja järgi neljapäeva varahommikul. Seda pärast Oilersi domineerivat 7-1 võitu. Draisaitl jätkas partide praadimist viiepunktilise esitusega, saades alates 2000. aastast klubi esimeseks karikamängudes kübarani jõudnud mängijaks. Temast nooremalt on Oilersi särgis playoffides ühes mängus kolm väravat teinud vaid Wayne Gretzky.

Eelmise mängu korralikult ära käkkinud Oilers alustas sel korral ülivingelt, kui oma esimesest kaheksast pealeviskest neli väravaks tehti. John Gibson kestis Ducksi väravas vaid 8 minutit ja 25 sekundit. Lõpuks oli juba avakolmandikuga viis kirjas. Viimati hullati esimesel perioodil sedamoodi 1987. aastal.

Superesitusega sai hakkama ka Mark Letestu, kelle nimele jäi 2+2.  Üks tabamus tuli veel Anton Slepõševilt. Seejuures Connor McDavid ei jõudnud väravatesaju käigus mitte ühegi punktini. Külaliste ainus tuli 0-6 kaotusseisus olles Rickard Rakellilt.

Todd McLellani meeskond jõudis väga ilusa võiduni isegi ilma kahe põhikaitsjata. Oscar Klefbom ja Andrej Sekera said mõlemad eelmises kohtumises viga. Viimase puhul on ka teatatud, et selle seeria käigus teda enam väljakul ei näe.


Draisaitlil on nüüd koos tänavuse põhiturniiriga Ducksi vastu 12 mänguga kirjas 11 väravat ja 21 punkti.

Kommentaarid