Penguins rikkus Andersoni sünnipäeva

Spordimaailmas kipub sageli minema nii, et kui mõnel mängumehel on käes mõni tähtpäev nagu sünnipäev või lapsesünd, siis pakutakse meeldejäävaid esitusi, aga vahest kukub välja ka teistpidi. Nii nagu Ottawa Senatorsi väravavahil Craig Andersonil, kes soovib pärast Pittsburgh Penguinsi vastu tulnud 0-7 kaotust kindlasti oma 36. sünnipäeva unustada.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Anderson tegi idakonverentsi finaali 5. mängus täiesti kohutava esituse, lastes 14 pealeviskega neli väravat. Neist esimesed kolm 16 minutiga. Pärast seda võttis meeskonna peatreener Guy Boucher ameeriklase pooleteiseks minutiks jalga puhkama, ent pärast naasmist sai kiirelt selgeks, et tõepoolest pole Andersoni päev. Scott Wilson sai tema vastu avakolmandiku eelviimasel minutil värava, mida võib julgelt pidada tänavuste playoffide kõige kummalisemaks.


Penguinsi esimesed tulid 9. minutil skoori avanud Olli Määttält, ülekaalus täpne olnud Sidney Crosbylt ja vigastuspausilt naasnud Bryan Rustilt.

Teiseks kolmandikuks Anderson enam välja ei tulnud ja palju parem päev polnud ka varuväravavahil Mike Condonil. Lõppeva hooaja alguselt põgusalt Penguinsi ridadesse kuulunud Condon lasi kolm tükki 22 pealeviskega. Matt Cullen tegi kohe teise alguses kodumeeskonna viienda, Phil Kessel alustas viimast perioodi samuti väravaga ning seisu vormistas Trevor Daley.

Matt Murray teenis 25 tõrjega oma karjääri teise playoffides tulnud puhta paberi ja Penguins võitis sel sajandil esimest korda mõne nullimänguga playoffide kohtumise vähemalt 7-väravalise vahega.

Jevgeni Malkin ja Carter Rowney lõpetasid mõlemad kolme väravasööduga. Venelasest sai nende toel liiga ajaloos 29. mängija, kes playoffides 150 punktini jõudnud. Samuti kerkis ta 141. karikamänguga nende arvestuses klubi rekordi omanikuks. 1+1'ga lõpetanud Crosbyst sai samal ajal 22. 100 söödupunktiga mängija.


Senators lõpetas matši Erik Karlssoni, Cody Ceci ja Derick Brassardita. Boucheri sõnul peaksid nad aga seeria 6. mänguks siiski terved olema. See on kavas teisipäeval Ottawas.

Kommentaarid