Läänekonverentsi finaal algas Predatorsi võõrsilvõiduga

Aasta tagasi playoffide avaringis kahe 3-2 skooriga alustanud Anaheim Ducks ja Nashville Predators kordasid seda tänavuste karikamängude läänekonverentsi finaali esimeses matšis. Ka võitja oli sama. James Neal tõi Predatorsile lisajavõidu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Neal lõpetas mängu esimese lisaaja keskel, pannes võrku oma playoffide neljanda värava. Meeskond pidi võiduka lõpuni jõudmiseks kõvasti kannatlikkust näitama.

Kui enne seeria algust võis Ducksi nõrgaks lüliks pidada väravavahti John Gibsonit, siis vähemalt avamängus esines ameeriklane suurepäraselt ning kiruda võib enda võimaluse raiskamist. Gibson lõpetas 43 tõrjega.

Randy Carlyle'i meeskond tegi superalguse, kui Pekka Rinnest saadi mööda kohe esimene väravale läinud pealevise. Jakob Silfverberg jätkas oma maagilist kulgemist playoffide kaheksanda tabamusega. Vaid Pittsburgh Penguinsi Jake Guentzelil on temast tänavustes karikamängudes rohkem väravaid kirjas.

Rootslasele vastas avakolmandiku 13. minutil kaasmaalane Filip Forsberg ning kohtumist domineerinud külalised asusid juhtima teise perioodi alguses, mil Austin Watson kerkis tänavustes karikamängudes meeskonna 15. erinevaks väravaautoriks. Ometi ei suutnud pärast 40 minutit pealevisete osas 32-17 edu hoidnud meeskond endale normaalajavõitu välja mängida.

Viimasel kolmandikul jätkus rootslaste õhtu Hampus Lindholmi väravaga, mis viis mängu lõpuks lisaajale.

"See näitab tugevat iseloomu," ütles võidu kohta 27 tõrjet kirja saanud Rinne. "Kogu õhtu jooksul oli meil rohkelt võimalusi ja neile ei andnud me eriti midagi. Eeldasin, et nii paljude võimaluste juures saame lõpuks temast jagu. Gibson tegi väga hea mängu, aga meie kutid ei andnud alla. Oleme playoffides korduvalt nii mänginud. See on ühe meeskonna jaoks suurepärane märk."

Mängus tehtud neljast null kasvatas Ducksi ülekaalu põua 21 võimaluse peale. Viimane PP värav tuli eelmise ringi teises matšis.


Tegu on tänavuste playoffide 43. üheväravalise vahega lõppenud kohtumisega. Läbi aegade rekordiks on 2007. aasta 51 mängu.

Kommentaarid