Agent avaldas Mike Ribeiro kaardilt kadumise põhjuse

Mõelda vaid, et vinget hooaega tegev Nashville Predators võiks praegusel hetkel veel tugevam olla. Hooaja keskel loobuti NHL-is karjääri jooksul ligi 800 punkti kogunud Mike Ribeirost. Nüüd on 37-aastase ründaja agent Bob Perno avaldanud, miks läks nii nagu läks.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Kolmandat hooaega Nashville'is alustanud Ribeiro oli eelneva kahe aastaga kogunud kokku vägagi korralikud 112 punkti ning esines kahanenud mänguaja kiuste täitsa hästi ka tänavu, jõudes enne meeskonnast minema löömist 46 mänguga 25 punktini (4+21).

Predators waive'is kanadalasest söödusepa veebruari alguses ning ta mängis hooaja lõpuni klubi AHL-i meeskonna eest, olles ligi punkt/per mäng mängija (28 matšiga 26). Enne madalamas liigas maandumist olevat ta ka Predatorsilt klubivahetust palunud.

Perno sõnul jäi tema klient viinakuradi küüsi. "Mike on hetkel Nashville'is ja üritab paraneda," selgitas Perno. "Ta on andnud endale kaks kuud jõudmaks otsusele seoses oma tulevikuga hokis. Mike'il oli tagasilangus seoses tema alkoholiprobleemidega ja ta peab sellest kosuma. Tegu on millegiga, mis võib ohustada sinu karjääri, eriti tema eas."

Ribeiro oli mõned aastad varem suunatud NHL-i võõrutusprogrammi ning näis, et probleemist on ta vabanenud, aga läinud detsembris kadus järg uuesti ära.

"Mike'il oli tagasilangus enne pühi ja Predatorsi mänedžment sai sellest teada. Nad otsustasid, et parem oleks, kui ta lahkuks. Seega aktsepteeris Mike üleminekut farmmeeskonda," lisas Perno. "Tuleb tunnistada, et ta ei andnud alla. Paljud veteranid oleks tema kingades käega löönud, aga mitte tema. Ta leidis julguse jätkata."

NHL-is kokku 1074 põhihooaja matši kirja saanud mängumehel lõppeb peagi kaks aastat tagasi seitsme miljoni dollari peale sõlmitud leping. Tema jätkamist liigas võib pidada väga ebatõenäoliseks.

"Kui kõik siin lõppeb, siis arvan, et ta võib oma karjääri üle uhke olla. Võimalik, et ta läheb Euroopasse. Realistlikult vaadates saab NHL-is jätkamine olema raske," rääkis Perno Ribeiro tuleviku kohta.

Viite erinevat klubi esindades on Ribeiro NHL-is jõudnud 228 värava ja 793 punktini.

Kommentaarid