Lundqvisti varasemad esitused lubavad veel ühe 7. mängu tuua

Tänavuste Stanley karika playoffide avaringi suureks traagikaks oli tõsiasi, et kaheksast seeriast mitte ükski ei vajanud edasipääseja selgitamiseks 7. mängu. Teises ringis on läinud rõõmsamalt ning kolmapäeval ees ootamas kahe 7. mänguga õhtu. Samuti on õhus kolmanda elu ja surma peale mängu sünd. Selleks peab New York Rangers täna alistama Ottawa Senatorsi.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Võib ka öelda, et pigem 7. mäng tuleb kui ei. Rangers on tänavu karikavõitlustel kodus viiest mängust võitnud viis, lastes endale vaid korra rohkem kui ühe värava. Lisaks on väravavahil Henrik Lundqvistil väljakukkumisheitlustest kirjas suurepärased näitajad.

Rootslane on viimasest 20-st ellujäämislahingust toonud 15 võitu, lastes keskmiselt 1.74 väravat ja tõrjudes 94.5%-ga. Kirjas on kaks nullimängu. Seejuures võiksid numbrid veelgi ilusamad olla, kui aasta tagasi poleks Rangers avaringis Pittsburgh Penguinsi rongile ette jäänud. Siis kaotati otsustav kohtumine 3-6.

Lisaks on Lundqvist kodupubliku ees olnud praktiliselt alistamatu. Viimasest 11-st ellujäämismängust on kirjas kümme võitu, endale lastud väravate keskmine 1.05 ja tõrjete efektiivsus 96.5%.

"Kas tegu on surveolukorraga? Jah, aga sa soovid seda lihtsalt nautida ja näed seda suure väljakutsena," on 35-aastane väravavaht oma edu kohta öelnud. "Teed kõike selleks, et oma taset tõsta ja olla valmis näitama oma parimat mängu, vaadatamaks kui kaugele see sind viib. Sõltumata sellest, mis juhtub, soovid tunda nagu oled endast kõik andnud."

Lundqvisti suurepärane otsustavate mängude seeria sai alguse 2012. aasta avaringi 6. mänguga just Senatorsi vastu. Põneva 2. ringi lõppvaatuse huvides tahaks loota, et see täna jätkub.

Kommentaarid