Kolm KHL-i kaitsemeest kolivad järgmiseks hooajaks ookeani taha

NHL-i klubid on hakanud KHL-ist hulgi kaupa kaitsemängijad tooma. Oma tagalat on täiendanud New York Rangers, Colorado Avalanche ja Montreal Canadiens. Viimane on jahtinud ka Euroopa tugevaima hokiliiga ühte suurimat ründetähte Vadim Šipatšjovi, ent tõenäoliselt maandub ta kellegi teise ridades.

(foto: wikipedia.com)
Canadiens tahtis Šipatšjovi juba aasta tagasi, ent tema lepingus olnud klausel ei lubanud NHL-iga liituda. Nüüd on 30-aastasest ründajast saanud vaba mees ja see on ligi meelitamas mitmeid suuri pakkumisi.


Leping on Canadiensil aga ära tehtud Jakub Jerabekiga. Peagi 26-aastaseks saava tšehhiga löödi käed üheks hooajaks. KHL-is HC Vitjazi esindanud mängumees tegi Venemaal suurepärase aasta, olles 59 mängus kogutud 34 punktiga (5+29) oma meeskonna resultatiivseim kaitsemängija. Kogu liiga peale oli temast resultatiivsemaid kaitsjaid vaid neli. Kodumaal oma sünnilinna klubi Plzeni esindanud Jerabek valiti tänavu ka KHL-i Tähtede mängule.

Avalanche on samal ajal ära toomas oma 2015. aasta drafti 4. ringi valikut Andrei Mironovit. Moskva Dinamoga 2013. aastal Gagarini karika võitnud noormees lahkub KHL-ist numbritega 196 mängu, 12 väravat ja 40 punkti.


Suvel 23-aastaseks saaval mehel peaksid olema päris head võimalused meeskonda mahtuda, kuna Avalanche'il on uueks hooajaks leping vaid nelja kaitsemängijaga.

Juba paar nädalat tagasi teatas Rangers Aleksei Bereglazovi hankimisest. Äsja 23-aastaseks saanud mehega tehti leping kaheks hooajaks. Eelmisel aastal Magnitogorski Metallurgiga karikavõiduni jõudnud Bereglazov kogus KHL-i karjääri jooksul 162 põhihooaja matšiga 33 punkti (5+28).

Kommentaarid