Bobrovski on valmis spordipsühholoogiga töötamiseks

18-st mängust kolm võitu, endale lastud väravate keskmine 3.63 ja tõrjete efektiivsus 88.7%. Need on Sergei Bobrovski senised karjääri numbrid playoffide mängudest. Suurepärase põhiturniiri teinud väravavaht kõrbes tänavu taas hooaja otsustavas faasis ning see on pannud Columbus Blue Jacketsi lahendusi otsima. Üks variant on spordipsühholoogiga töötamine.

(foto: Twitter @NHL)
Bobrovski valitakse tänavu suure tõenäosusega hooaja parimaks väravavahiks ning ta on ka üks põhiturniiri MVP auhinna finalistidest. Seejuures, olles näidanud samast klassist numbreid nagu paar aastat tagasi Carey Price ja Jose Theodore hooajal 2001/02, siis võiks ta olla ka igati väärikas väravavahist põhihooaja väärtuslikuim mängumees.

Playoffides läks Bobrovskil aga kõik untsu, kui ta lasi avaringi seerias Pittsburgh Penguinsi vastu keskmiselt 3.88 väravat ja tõrjus vaid 88.2%-ga. Arvestades ka varasemaid esitusi karikamängudel, siis tundub vägisi, et asi on tema peas kinni. Venelase karjääri põhiturniiri keskmised näitajad on 2.45 ja 92%.

"Aju on kõige raskemini treenitav muskel," on 28-aastase väravavahi probleemite kohta öelnud klubi peamänedžer Jarmo Kekäläinen. "Samuti on selle treenimine enim frustratsiooni tekitav, kuna tulemusi ei näe koheselt nagu biitsepsite või reielihaste puhul. Vaimse poole pealt ei näe tulemusi ja üks tagasilöök võib tekitada tunde nagu treenimisest poleks kasu."

Bobrovski agendi Paul Theofanousi sõnul on tema klient valmis koostööks spordipsühholoogiga ja samuti avatud teistele vaimutreeningutele.

"Sergei on pühendunud tipptasemel esinemisele. Igal aastal soovib ta end pärast hooaega arendada. Ta on uskumatult sihikindel mängija ja inimene, uskumatu pühendumusega," kommenteeris Theofanous.

Alates hooajast 2010/11 playoffides vähemalt 15 mängus osalenud väravavahtide seas on Bobrovskist kehvem tõrjete näitaja kirjas vaid Ilja Brõzgalovil.

Kommentaarid