Penguins kaotas Crosby ja lisaajale läinud mängu

Pittsburgh Penguinsi ja Washington Capitalsi vaheline rivaliteet võttis läinud ööl uued mõõtmed, kui Sidney Crosby vastaste poolt katki tehti. Pingviinide kapten pidi juba avakolmandikul vigasena lahkuma. Mike Sullivani meeskond näitas head võitlusvaimu, kui keerulisest seisust lisaaeg välja võideldi, ent lisaks Crosbyst ilmajäämisele tuli ka mängus kaotusega leppida.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Crosby, kes mängule eelnevalt koos Connor McDavidi ja Sergei Bobrovskiga tänavusele Harti trofeele nomineeriti, sai väljakul olla vaid kaks minutit ja 11 sekundit, kui kohtumised Aleksandr Ovetškini ja Matt Niskaneni keppidega tema õhtu lõpetasid.


"Ma ei soovinud teda vigastada, tegu oli õnnetu juhusega, kõik juhtus väga kiiresti," kommenteeris intsidenti varasemalt kolm ja pool hooaega koos Crosbyga Pittsburghis mänginud Niskanen.

Penguinsi poolelt on aga mõistagi olnud kosta, et loomulikult oli tegu tahtliku võttega. Sullivan keeldus üldse kommentaaridest ega pole ka teatanud, kui pikaks Crosby mängupaus võib osutuda.

Niskanen sai tehtu eest viieminutiline karistuse ja ta visati mängust välja. Penguins ei suutnud pikka ülekaalu ära kasutada ja jäi seda peagi ka kiruma. Mänguskoori avas ülekaalust hoopis Capitals, kui 14. minutil Nicklas Bäckströmi terav sööt kaitsja kaudu Marc-Andre Fleury selja taha lendas.

Järgmist väravat tuli oodata viimase perioodi keskpaigani. Jevgeni Kuznetsov tegi 2-0. Sellele eelnes Fleury poolne vägev tegutsemine ning ka teise värava all õnnestus vajadusel viimasel hetkel jaole saada.

2-0 eduseis on aga jäähokis kõige ohtlikum ja tuleb välja, et isegi siis kui vaid kaks minutit minna. 18:07 oli viimasest kolmandikust mängitud, kui Jevgeni Malkin rikkus Braden Holtby nullimängu ning 18:55 oli kellal, kui Justin Schultz viigistas.

Lisaajale minnes kirjutas stsenaarium end juba ise. Capitals sai 3. minutil oma mängu viienda ülekaalu võimaluse ja sellega otsustati ka mäng ära. Enne kohtumist kriitikarahe alla sattunud Kevin Shattenkirk näitas kauge pealeviskega oma kvaliteeti.

"Tulime siia kahte mängu võitma ja järgmine saab olema isegi raskem," muljetas päevakangelane pärast matši.

Võiduvärava juures oma karjääri 48. playoffides kirja saadud söödu kogunud Nicklas Bäckström kerkis nende osas läbi aegade klubi parimaks. Selja taha jäi Dale Hunter.

Barry Trotzi meeskonnale oli heaks uudiseks ka Karl Alzneri naasmine.


Tänavuse neljanda lisaajavõiduga kordab Capitals oma 1998. aasta playoffides tehtud rekordit.

Kommentaarid