Pittsburghis võidutsenud Capitals võitles välja 7. mängu

Vahepeal juba üsna lootusetus seisus olnud Washington Capitals on raskest seisust välja roomanud. Pittsburgh Penguinsi vastu oldi idakonverentsi poolfinaalis mängudega taga 1-3, ent nüüd on seis võrdne. Kolmas võit tuli Pittsburghis väga kindla esitusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Capitals lahkus 5-2 võitjana, kuigi skoor on isegi petlik. Kodumeeskond sai enda väravad viimase kolme ja poole minuti jooksul, kui Jake Guentzel ja Jevgeni Malkin täpsed olid. Esimese juures enda nimele söödupunkti kirja saanud Sidney Crosby püstitas playoffide söötude osas 97-ga uue klubi rekordi.

Külalised olid selleks ajaks kolme viimase perioodi väravaga edu juba ületamatuks kasvatavanud. Meeskond pääses avakolmandikul ette T.J. Oshie ülekaalu väravaga ning edu duubeldas teisel perioodil Andre Burakovsky.

Burakovsky sai viimasel kolmandikul ka oma teise värava ning tabamusteni jõudsid ka Nicklas Bäckström ja ülekaalust skoorinud John Carlson.

"Alates 3. mängust oleme tundnud rahulikkust seoses oma tegevusega. Nüüd oleme lõbutsemas. Just see on eelnevalt takistuseks olnud," kommenteeris triumfi järgselt Capitalsi peatreener Barry Trotz.

Penguins jäi seerias teist korda vaid 18 pealeviske juurde, kuid erinevalt 4. mängust ei suutnud Marc-Andre Fleury meeskonda võiduni aidata. Capitals sai kirja 26 üritust, mis nende jaoks tänavuste karikamängude üks halvimatest näitajatest, aga esitus oli arvatavasti üks parimatest, kui mitte üldse kõige parem.

"Tegime alguses paar eksimust ja pidime neid siis pärast seda tagaajama," kommenteeris ebaõnnestumist Crosby, kes mängu jooksul taas ühe hirmutava hetke pidi üle elama.


Õnneks uuest peatraumast, vähemalt avalikult, pärast mängu ei räägitud.


Capitals on klubi ajaloo jooksul neljandat korda 1-3 seisust 7. mänguni jõudnud. Varasemalt on kaks korda ka otsustavast kohtumisest võitjana lahkutud.

Kommentaarid