Stars hankis Bishopi mängijaõigused

Mitu aastat Tampa Bay Lightningu esiväravavahina tegutsenud Ben Bishop leiab end vähem kui 12 kuu jooksul kolmanda erineva klubi hingekirjast. Lõppeva hooaja keskel Los Angelesse kolinud ameeriklane on nüüd Dallas Starsi mängumees.

(foto: Mark Blinch/Getty Images)
Oma puurilukkude tõttu pideva peavalu alla kannatanud Stars andis vabaagendiks saava Bishopi eest ära suvise drafti 4. ringi valiku.

"Ben on tõestanud end NHL-is eliitväravavahina. See annab meile võimaluse pidada temaga läbirääkimisi, enne kui vabaagentide periood algab," kommenteeris tehingut Starsi peamänedžer Jim Nill.

Bishop oli aasta tagasi üks hooaja parima väravavahi kandidaatidest, ent segadus tema tuleviku ümber mõjutas tänavu kõvasti tema esitusi. LA-s suutis ta näiteks seitsmest mängust võita vaid kaks, tõrjudes 90%-lise efektiivsusega. Tampas jäi eelnevalt 32 matšiga kirja 16 võitu ja tõrjete protsent 91.1%.

Samas on aga needki numbrid edasiminek võrreldes sellega, mida Kari Lehtonen ja Antti Niemi sel hooajal Dallases näidata suutsid. Soomlased kombineerisid 89.3%, mis oli liiga halvim näitaja.

Bishopit jahtis uuesti ka Calgary Flames, kes temast juba mulluse drafti ajal huvitatud oli, ent sinna kolimisest polnud pikakasvuline väravavaht huvitatud. Dallases on ta varem ka juuniorina mänginud, esindades NAHL-is Texas Tornado värve.

Kings teatas samal ajal ka Tanner Pearsoni uuest lepingust.


Kommentaarid