Predators jõudis konverentsi finaalist ühe võidu kaugusele, Senators lasi oma võimaluse käest

Teisipäeval oli kahel meeskonnal võimalus jõuda konverentsi finaalist ühe võidu kaugusele, ent vaid üks suutis oma eesmärgi täita. Ryan Ellis jätkas lammutamist ning Nashville Predators võidutses 2-1 St. Louis Bluesi vastu. Samuti kahe võidu peal olnud Ottawa Senators sai võõrsil New York Rangersilt suure 1-4 kaotuse.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Ellis avas viimase kolmandiku alguses ülekaalust mänguskoori. 26-aastane kaitsja jõudis seitsmendat mängu järjest vähemalt ühe punktini ja sellega kordab ta klubi playoffide rekordit. Kaitsemängijate hulgas on ta esimene pärast 1998. aastat ja Chris Prongerit ning Jason Woolleyt, kes sedavõrd innukalt punkte noppimas.

Playoffides kaheksanda kodumängu järjest võitnud Predatorsi eest tegi skoori ka James Neal. Külaliste ainus tabamus tuli Joel Edmundsonilt.

"See oli ülekaalukalt kogu seeria raskeim mäng," tunnistas Ellis pärast matši. "Minu arvates mängisid nad mõlemas väljaku otsas hästi. Meie mängisime samuti hästi. Enamus mängust oli väravateta ja meil oli lihtsalt paaril korral õnne."

Pekka Rinne tuli mängult ära 32 tõrjega, Jake Allen peatas litri 23 korda. Soomlane on tänavustes playoffides kaheksa mängu jooksul viis korda lasknud endale vaid ühe või üldse mitte ühtegi. Seejuures on avakolmandikul tehtud talle vaid üks värav.


Blues on Mike Yeoga alles teist korda kaotanud järjestikused kohtumised. Seeria jätkub reedel St. Louisis.

Rangers ja Senators panevad edasi homme. Õhus võinuks siis juba olla üks ellujäämisheitlus, ent New Yorgi klubi suutis seda päris muljetavaldavalt vältida.

Kohtumisele tehti superalgus, kui pealevisetega oldi avakolmandikul üle 15-5 ning puhkepausile võeti 2-0 edu. Mats Zuccarello ja Michael Grabner jõudsid mõlemad tänavuste playoffide 4. tabamuseni. Kaks pandi ka teisel kolmandikul, kui täpsed olid Rick Nash ja Oscar Lindberg. Senators sai rõõmustada vaid teise perioodi lõpuhetkedel tulnud auvärava üle, mille juures Bobby Ryan vägeva söödu tegi.

Pealevisete ülekaal oli lõpuks Rangersile 30-27. Meeskond püstitas ilusa võiduga ka uue klubi rekordi. Kirja läks 21. järjestikune playoffide seeria, kus vähemalt ühe võiduni jõutud.


Kõik eelnevad Senatorsi mängud olid enne eilset lõppenud playoffides üheväravalise vahega.

Kommentaarid