Penguins jõudis edasipääsu lävele, Ducks viigistas seeria

Pole Sidney Crosbyt, pole probleemi. Vähemalt esimeses mängus. Pittsburgh Penguins jõudis oma kaptenita mängides Washington Capitalsi vastu kolmanda võiduni. 3-2 tulemus viis meeskonna konverentsi finaali lävele. Samal ajal suutis Anaheim Ducks 4-3 lisaajavõiduga viigistada seeria Edmonton Oilersi vastu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kaks giganti jätkasid tuttavaks saanud mustriga. Capitalsil oli rohkem võimalusi, aga Penguins realiseeris efektiivsemalt. Kodus mänginud pingviinid jäid lõpuks pealevisetega alla 18-38. Marc-Andre Fleury on nüüdseks seerias 142-st pealeviskest tõrjunud 133. Braden Holtby on samal ajal litrit näinud vaid 84 pealeviske jagu.

"Ta on tähtsal hetkel oma taset tõstnud," kiidab Fleuryt peatreener Mike Sullivan. "Ta on võistlushimuline tüüp. Tema näol on tegu Stanley karika võitnud väravavahiga ja minu arvates on ta seda näitamas."

Fleuryst said seekord ainsad mööda Jevgeni Kuznetvos ja Nate Schmidt. Capitals tuli teisel kolmandikul umbes minutilise vahega sündinud väravatega välja 0-2 kaotusseisust ja tundus, et edaspidi saab aina ülespoole minna, kuid kiirelt toodi pealinlased uuesti maa peale tagasi. Omakorda vähem kui kolm minutit hiljem tegi Justin Schultz ülekaalust värava, mis jäi mängu viimaseks.

Penguinsi esimesed tulid Patric Hörnqvistilt ja Jake Guentzelilt, kes sai enda nimele Dmitri Orlovi omavärava. 22-aastane ameeriklane kuulub nüüd väga uhkesse rivistusse.


12 silma peal olles on tal vaja veel vaid kaks punkti, et lüüa üle Jaromir Jagrile kuuluv klubi kollanokkade playoffide rekord.


Tegu on läbi aegade neljanda korraga, mil Capitals Penguinsi vastu playoffides seerias 1-3 taga on. Kõik eelnevad korrad on lõppenud kaotusega ja isegi 7. mängu pole kunagi välja võideldud. Esimene ellujäämisheitlus on kavas laupäeval.

Õhtu teises mängus nähti ka 0-2 pealt tulemist ja selles matšis õnnestus taganttulijal lõpuks ka võita. Tegu tänavustes playoffides 11. korraga, mil kaheväravaline kaotusseis võiduks mängitud.

Magusa võidu peaarhitektiks oli Ryan Getzlaf. Meeskonna kapten jõudis karjääri jooksul esimest korda karikamängudel kahe väravaga kohtumiseni ning vuhises ühtlasi nende toel klubi läbi aegade väravaküttide edetabelis playoffide tabamuste arvestuses Teemu Selännest mööda 1. kohale. Väravate kõrvale läksid ka kaks söötu, mis aitasid ta karjääri teise nelja punktiga playoffide mänguni.

Oilers läks avakolmandiku viimastel minutitel tulnud Milan Lucici ja Connor McDavidi väravatega ette, kuid Getzlafi ja Rickard Rakelli väravad pöörasid seisu viimaseks kolmandikuks pea peale. Seal jõudis kodumeeskond viigitabamuseni eelviimasel minutil tänu Drake Caggiulale.

Draamat täis matš sai lõpuks paraja antikliimaksi, kui Jakob Silfverberg juba 45. sekundil lisaaja ära lõpetas. Neljandat mängu järjest skoorinud rootslane tegi sellega läbi aegade kiireima playoffides Oilersi vastu sündinud lisaajavärava.

John Gibson lõpetas kohtumise 29 tõrjega, Cam Talbot sai enda nimele 35 kõrvale lükatud pealeviset.


Ducks on oma ajaloo jooksul neljandat korda 0-2 august välja tulnud ja viigini jõudnud. Varasemalt pole aga kordagi õnnestunud edasipääsu kindlustada. Seeria jätkub juba homme Anaheimis.

Kommentaarid