Agent kinnitas Kovaltšuki soovi NHL-i naasta

Pikemat aega sahistatud spekulatsioon Ilja Kovaltšuki NHL-i naasmise kohta on peagi reaalsuseks saamas. Vene ründetähe viimase klubi New Jersey Devilsi peamänedžer Ray Shero on teatanud, et Kovaltšuki agendi Jay Grossmani sõnul on tagasituleku plaanid tõsised ja selle nimel ollakse valmis koostööks.

(foto: si.com)
Tänaseks 34-aastase Kovaltšuki kõik ookeani taha naasmise teed käivad läbi New Jersey. Tema mängijaõigused kuuluvad endiselt Devilsile ja kõik kosilased peavad Shero jutul käima. Seejuures ei saa Devils lihtsalt tema õigustest loobuda, kuna Kovaltšuk on vabatahtlikult karjääri lõpetanud mängijate nimekirjas. Küll võib ta aga siiski selga tõmmata mõne teise klubi särgi ja tegelikult saab seda ka tõenäolisemaks pidada.

Mängijaõiguste ära kauplemise keelust saab kergelt vabaneda, kui mängijaga sõlmitakse enne vahetustehingut uus leping. Shero on Grossmanile andnud loa rääkida teiste meeskondadega, mis tähendab, et Devils venelase naasmisele kätt ette ei hakka panema ja samas ei olda nähtavasti ise tema teenetest eriti huvitatud. Vaid präänikute eest hinnatud ründetuusa aga ära ei anta. Shero on märkinud, et teiste poolt pakutav tehing peab tema klubi jaoks ka mõistlik olema.

Kovaltšuk lahkus NHL-ist 2013. aasta suvel, kuigi tema lepingust oli veel 12 aastat järgi. Kokku 15 aasta peale sõlmitud kontrahti koguväärtus oli 100 miljonit dollarit.


Karjääri Winnipeg Jetsi eellase Atlanta Trashersi ridades alustanud ründaja tegi tänavu KHL-is oma parima hooaja. Põhiturniiril kogunes 60 mänguga 78 punkti (32+46).

NHL-is on Kovaltšuk karjääri jooksul 816 kohtumisega kogunud täpselt punkti mängu kohta.

Kommentaarid