Finaalseeria algas Penguinsi kummalise võiduga

2017. aasta Stanley karikavõistluste finaalseeria esimene mäng läheb hokiajalukku kui üks kummalisemaid. Pittsburgh Penguins suutis selle võita 5-3, kuigi ligi kaks kolmandikku mänguajast (37 minutit) oldi ilma ühegi väravale läinud pealevisketa.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Penguins tegi mängule väga hea alguse ja Jevgeni Malkini, Conor Sheary ning Nick Bonino väravatega haarati avakolmandikul 3-0 edu, kuid siis hakkas ajalooline põud. Alates hooajast 1957/58, mil NHL-is väravale läinud pealeviskeid lugema hakati, polnud mitte ükski meeskond karikafinaalis ühe perioodi jooksul täiesti nulli peale jäänud.

"See polnud perfektne esitus, aga leidsime mooduse võitmiseks ja teame, et peame end kõvasti parandama," märkis kahe söödupunktiga lõpetanud Sidney Crosby pärast mängu. "Vaatame mängu uuesti üle ja katsume iga kohtumisega paremaks saada."

Kodumeeskonna ülihea stardi algatas omakorda veel üks ajalooline hetk. Mitte kunagi varem polnud finaalseerias kasutatud treeneri vaiet, aga Penguinsi Mike Sullivan tegi selle ära. Enne tema meeskonna kolmandiku viimase viie minuti sees tulnud 3-0 purtsatust viis P.K. Subban Predatorsi ette, aga tabamus võeti tsoonivea tõttu ära.

"See hetk ja sellele järgnenud sündmuste ahel muutis mängu käiku," sõnas Predatorsi peatreener Peter Laviolette.

Malkin avas kolm minutit pärast külaliste tabamuse tühistamist skoori ülekaalust, mille käigus oli Predators vaid kolme mehega väljakul.

Suures kaotusseisus olles ei jäänud aga külalised niisama nukrutsema. Teisel kolmandikul alustati Ryan Ellise ülekaalu väravaga comebacki ning viimase perioodi 14. minutil saadi juba viik kätte. Väravaga jätkas oma ootamatut edulugu Colton Sissons ning täpne oli ka Frederick (mitte Johnny sugulane) Gaudreau.

Veidral kombel algas Predatorsi tagasitulek pärast seda, kui teise kolmandiku alguses meeskonna mängude kombe kohaselt üks merilõvi oma tee jääle leidis.


Kala võimalik võlujõud vaibus aga kohtumise viimasteks minutiteks. Jake Guentzel tegi 3:17 enne lõppu võiduvärava ning Bonino sai eelviimasel minutil tühja võrku teha oma teise. Penguins lõpetas vaid 12 väravale läinud pealeviskega. Nende põud kestis täpselt Bonino esimesest, mis tuli avakolmandikul 19:43 peal, kuni Guentzeli playoffide kümnendani.

"See oli täiesti teistsugune matš, ma ei mäleta, et oleksin varem mõnes sellises osalenud," ütles vaid seitsme tõrjega lõpetanud Pekka Rinne.

Matt Murray tegi võidumängus 23 tõrjet, neist 11 avakolmandikul.


Stanley karikas on viis aastat järjest ja kokku alates aastast 1939, mil seeria 7-mänguliseks vormiti, 77-st korrast 60 juhul läinud meeskonnale, kes avamängu võidab. Vastasseis jätkub kolmapäeval.

Kommentaarid