Sharks napsas Rangersi nina eest Tšehhi kaitsemängija

Euroopast tulevate kaitsemängijate invasioon NHL-i jätkub. Näib, et keegi eriti ei põe olümpiamängudelt eemale jäämise võimaluse üle. San Jose Sharks on sõlminud lepingu Tšehhi kaitsja Radim Šmisekiga, kes seni kogu karjääri kodumaal mänginud.

(foto: hcbilitygri.cz)
Septembris 25-aastaseks saav Šmisek mängis Tšehhi meistrilligas Libereci Bili Tygri eest kokku 171 mängu, kus õnnestus koguda 68 punkti (30+38). Tänavu hõbedaga leppima pidanud meeskond võitis eelmisel hooajal meistritiitli ja siis valiti 14 mänguga kümme silma (3+7) kogunud Šmisek ka playoffide MVP-ks.

Aastase lepingu saanud mängumehel lõppes tänavune MM-turniir kahe punktiga. Tšehhi meedia sõnul jahtis tema allkirja ka New York Rangers.

Sharks on endale Euroopast koosseisu lisanud ka rootslasest ründaja Filip Sandbergi. Peagi 23-seks saav noormees võitis lõppenud hooajal HV71-ga Rootsi meistritiitli ning oli playoffides meeskonna üks parimatest mängijatest. 16 mänguga tuli kuus väravat ja 14 punkti. 52 põhihooaja kohtumisega jäi kirja 25 silma (8+17).

Kogu SHL-i karjääri numbrid on Sandbergil 204 mängu, 25 väravat ja 71 punkti. Temaga tehti kaheaastane leping.

Kommentaarid