Dramaatiline võit viis Senatorsi edasipääsu lävele

Sel nädalal võõrsil mängides New York Rangersi vastu playoffide 2. ringi seerias 2-0 edu maha mänginud Ottawa Senators suutis kodupubliku ees uuesti ette minna. Dramaatilise lõpuga mängus võeti oma tänavuste karikamängude viies lisaajal tulnud võit.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kohtumine läks lisaajale, kui Senators 1:26 enne tavaaja lõppu üliõnneliku viigivärava sai. Senise seeria käigus varju jäänud Derick Brassard jõudis tabamusega oma esimese punktini, olles vahetult enne seda väravavahi Craig Andersoni asemel väljakule tulnud.


Guy Boucheri meeskond mängis end eelnevalt ka 0-2 kaotusseisust juhtima. Rangers alustas väga hästi ja sai Jesper Fasti ning Nick Holdeni tabamustega 6. minutil kahe väravaga ette, ent Mark Stone, Mike Hoffman ja Tom Pyatt keerasid seisu pea peale. Esimene tabamus tuli vähem kui minut pärast Holdeni kolli ja järgmised teise perioodi alguses 33-sekundilise vahega.

Rangers sai omakorda uuesti ette Ryan McDonagh ja Jimmy Vesey väravatega. Teise juures oli Anderson ülilähedal vägevale tõrjele, aga kindaga õnnestus litter püüda alles siis, kui see oli juba üle väravajoone läinud.

Lisaaeg lõppes 6:28-ga. Kyle Turris püstitas karjääri kolmanda lisaajatabamusega uue klubi rekordi. Sellele eelnevalt tundus korraks, et Michael Grabner on mängu külaliste kasuks kallutanud, aga austerlane suunas litri Andersoni selja taha liiga kõrge kepiga.

Andersoni nimele jäi lõpuks 29 tõrjet, Henrik Lundqvist lükkas teises puuris kõrvale 32 üritust.

Eelmisest mängust vigasena lahkunud Erik Karlsson oli jääl 31 minutit ja üheksa sekundit ning sai kirja kolm väravasöötu. Inimene või robot? Tema tänavused 10 söötu ja 11 punkti on uus meeskonna rekord.


Viis lisaajavõitu on Senatorsi ühe hooaja uus playoffide rekord. Meeskonnal on võimalus lunastada pääs idakonverentsi finaali teisipäeval.

Kommentaarid