Ducks asus oivalise tagasitulekuga seeriat juhtima, Blues sai elupäevi juurde

Edmonton Oilersi vastu seeria 0-2 kaotusseisust tagasi tulnud Anaheim Ducks sai 5. kohtumises hakkama ka mängulise comebackiga. Teist korda NHL-i ajaloos suutis üks meeskond playoffides viimase nelja minutiga kolmeväravalise kaotusseisu kustutada. Omamoodi tagasitulekut on vaikselt tegemas ka St. Louis Blues, kellel õnnestus läinud ööl Nashville Predatorsi vastu välja kukkumist vältida.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Ducks tegi Oilersile seda, mida Kanada klubi ise 1997. aastal Dallas Starsile. Viimasele kolmandikule mindi 0-3 skooriga ja litter ei tahtnud kuidagi väravasse minna, ent lõpuks sündis ime. Avakolmandikul karistusviske raisanud Ryan Getzlaf algatas 3:16 enne normaalaja lõppu tuleku, mis tipnes Rickard Rakelli viimaste sekundite tabamuse ja lisaaja välja võitlemisega. Värava sai kirja ka Cam Fowler.


Oilers võitles kena edu välja teisel kolmandikul. Seal avas Leon Draisaitl vähem kui poole minutiga skoori, Connor McDavid suurendas edu ülekaalust sündinud pesapalli väravaga ning Drake Caggiula tegi 3-0.

Aga see ongi jäähoki võlu ja valu. Silmapilkselt võib kõik muutuda ja mitte ükski eduseis pole kindel.

Matšile pandi punkt Ducksi uue klubi rekordiga. Teise lisaaja 7. minuti lõpus sündinud värav on 1+2'ga lõpetanud Corey Perry karjääri kolmas playoffides tulnud lisaajatabamus. Mitte kellegi teisel pole neid meeskonna värvides rohkem.

"Näitasime suurt tahet," kiitis karikamängudes juba 15 punkti (8+7) kogunud Getzlaf. "Tegime oma tahte saamiseks kõik. Kraapisime ja kriimustasime kõvasti ja leidsime võimaluse pääsemaks mängu tagasi ning andsime endale võiduvõimaluse."

Ducks oli lõpuks pealevisetega üle 64-38. Ülekaalu kasvatati tublisti viimase perioodi (22-12) ja lisaaegadega (20-9).


Tegu tänavuste playoffide 12. kohtumisega, kus üks meeskond pärast kaheväravalise kaotusseisu kustutamist võidutsenud. Ducksil on neid võite kirjas kolm.

Blues pole seni ühtegi suurejoonelist tagasitulekut teinud, aga vaikselt aetakse oma jonni ning see toob ka tulemusi. Mike Yeo meeskond sai läinud ööl oma playoffide neljanda 2-1 skooriga tulnud võidu.

Seerias kaotusseisu 2-3 peale vähendanud meeskonda tabas enne mängu valus hoop, kui selgus, et Alexander Steen jääb vigastuse tõttu koosseisust välja. Tema asemel satsi pääsenud Dmitri Jaškin haaras aga oma võimalusest kahe käega kinni. Tänavustes playoffides esimest korda jääle pääsenud tšehh avas teisel kolmandikul mänguskoori.

Viimati detsembri alguses skoorinud Jaškini tabamusele vastas perioodi lõpus ülekaalust James Neal, ent Blues sai Jaden Schwartzi väga varajasest viimase kolmandiku väravast võidu kätte.

Vahepeal uuesti inimesena tunduma hakanud Jake Allen oli taas fantastiline, saades tõrjeprotsendiks 95.5%. Blues võitis pealevisete lahingu 32-22.


Mõlemad läänekonverentsi poolfinaalid jätkuvad homme.

Kommentaarid