Ryani lisaajavärav kallutas ida finaali avamängu Senatorsi poolele

Sarnaselt läänekonverentsi finaalile vajas ka ida finaali esimene mäng võitja selgitamiseks lisaaega ning samuti oli lõpuks võidukas külalismeeskond. Ottawa Senators šokeeris Pittsburgh Penguinsi 2-1 tulemusega, kui Bobby Ryan lisaaja 5. minuti lõpus võiduvärava tegi.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Ryan, kes kuulsal kombel 2005. aasta draftis Sidney Crosby järel 2. valiti, oli peaosaline ka senaatorite avavärava juures. 30-aastane ründaja andis tänavustes playoffides juba teise üliosava ja kavala söödu selja taha, mille Jean-Gabriel Pageau väravaks tegi.. Ette pääseti avakolmandiku 15. minutil.

Penguins oli raskustes võimaluste tekitamisega ning piirdus lõpuks 28 pealeviskega. Seejuures vaid 17 neist tulid 5 vs 5 mängus. Kasutamata jäi üks ligi minutiline 5 vs 3 olukord ja kokku viis ülekaalu võimalust. Kuid üks siiski Craig Andersonist mööda saadi.

Jevgeni Malkin tegi 5:35 enne normaalaja lõppu 1-1, liikudes klubi läbi aegade punktitabelis 148 silmaga esikolmikusse, mööda Jaromir Jagrist.

Üsna ootamatu eduseisust ilma jäämine Senatorsi aga ei heidutanud. Oma mängu mängiti edasi ning lisaajal tõi vastupidine Ryan-Pageau kombinatsioon võiduvärava.

"Oli palju meeldivaid asju, aga tegu on vaid ühe mänguga. Me ei lähe sellest liiga elevile," kommenteeris omade esitust Guy Boucher.

35 pealeviskega lõpetanud Senatorsist sai liiga ajaloos kuues meeskond, kes ühe hooaja jooksul playoffides vähemalt kuus lisaajavõitu teeninud.

Ryan on klubi ajaloos esimene mängija, kes ühel aastal playoffides lisaajal kaks mängu ära otsustanud. Tal on kokku 13 mänguga kirjas viis väravat ja 11 punkti. Põhihooajal jäi ta vaid 25 silma peale (13+12).

"Teadsin, et need litrid, mida olen kogu aasta jooksul jahtinud, jõuavad lõpuks tee minuni," rääkis ameeriklane oma playoffide edust. "Soovid lihtsalt end lunastada. Vedasin oma meeskonnakaaslasi alt, nüüd saan end veidi lunastada. Vaid seda soovingi teha."


Penguins on tänavu alles teist korda kodus järjestikused mängud kaotanud.

Kommentaarid