Otsustavast õhtust väljusid võitjatena Penguins ja Ducks

Neljast konverentsi poolfinaalist kaks vajasid edasi liikuja selgitamiseks 7. mängu ning sobivalt olid need sattunud ka ühele päevale. Otsustav õhtu kujunes oodatult väga pingeliseks. Napid võidud viisid lõpuks edasi Pittsburgh Penguinsi ja Anaheim Ducksi.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Penguins oli võõrsil Washington Capitalsist parem 2-0. Eelmise kahe mänguga üheksa väravat lasknud Marc-Andre Fleury vastas sellele karjääri üheksanda playoffides tulnud nullimänguga. Selleks oli vaja teha 29 tõrjet. Ühtlasi sai temast NHL-i ajaloos kümnes puurilukk, kes võõrsilkohtumises 7. mängu puhta paberiga lõpetanud.

Fleury hiilgeaeg saabus pärast Bryan Rusti 1-0 tabamust, mis tuli teise perioodi keskel. Capitals jättis mitmed supervõimalused realiseerimata ning lõpuks jäädi koos põhiturniiriga tänavu viiendat korda nulli peale.

"Väravateta ei võida sa ühtegi mängu," märkis taaskord 2. ringis langenud Aleksandr Ovetškin. "Meil oli küllaga võimalusi skoorida, aga me lihtsalt ei suutnud seda. Tegime paar eksimust ja need maksid meile kätte."

Külaliste teine tuli viimase perioodi alguses, mil Patric Hörnqvist kasutas ära Capitalsi poolse kehva kaitsetsoonist välja tulemise.

Penguinsi esimese värava juures sündis ka uus klubi rekord. Söödu kirja saanud Jake Guentzel kerkis playoffide arvestuses läbi aegade resultatiivseimaks kollanokkaks. Tipust kukutati Jaromir Jagr.


Ajaloo 6. võõrsilt saadud 7. mängu võit ja mitte ühtegi kaotust tähistab kõigi Põhja-Ameerika profiliigade meeskondade peale parimat näitajat.


Capitals on nüüd läbi aegade esimene klubi, kellel kolm Presidentide trofeed, aga mitte ühtegi Stanley karikavõitu.

Ducksist sai Edmonton Oilersi vastu kõigi aegade 49. meeskond, kellel õnnestunud end seeria 0-2 kaotusseisust edasi viia. Otsustav matš võideti 2-1 skooriga.

Kuigi õhtu Anaheimis algas kodupubliku jaoks külma duššiga, kui noor kaitsemees Shea Theodore 4. minutil ülimalt lohakalt litriga ümber käis ja lasi Drake Caggiulal viimase nelja mängu peale teha kolmanda värava.

Ajalooliselt oli 7. mängus avavärava teinud meeskondade edukuseks 74.7%. Ent Ducks suutis siiski ajaloole ja numbritele vastu hakata. Andrew Cogliano viigistas mängu keskel ning Nick Ritchie tõi viimase kolmandiku alguses sündinud tabamusega võidu.

"Olime põgusalt 0-1 taga, ent ei paanitsenud. Me isegi hakkasime paremini mängima, kui nad väravani jõudsid. Saime seejärel veel ühe ja tõime siis tulemuse hea kaitsva hokiga koju," muljetas Ritchie pärast mängu.

Eelmises mängus alla üheksa minuti puuris kestnud John Gibson tuli tagasi 23 tõrjega. Neist 12 tegi ta avakolmandikul. Kodumeeskond jõudis lõpuks 30 ürituseni, saades rohkem kui pooled (16) kirja teisel perioodil.


Kui vahepeal oli tõsine oht üleval, et üle pika aja mängitakse läänekonverentsi finaal ilma ühegi California meeskonnata, siis Ducks kindlustas selle, et kaheksandat aastat järjest keegi sealt siiski end karikavõistluste viimase nelja sekka on pressinud.

Kommentaarid