Ducks peab edasi pääsemiseks murdma oma 7. mängu needuse

Anaheim Ducksi ja Edmonton Oilersi vaheline playoffide 2. ringi seeria jõuab täna lõppvaatuseni, mil esimese koduväljakul peetakse 7. mäng. Ducks on tuttava koha peal ning mälestused seoses sellega pole just meeldivad. Meeskonnal on 7. mängu võitmisega alati probleeme olnud.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Ducks on läbi aegade kaheksast 7. mängust võitnud ainult kaks. Kodus on kirjas neli järjestikust kaotust ning aastate jooksul on enda fännide ees viiest otsustavast kohtumisest võidetud vaid üks.

Aasta tagasi langes Ducks juba avaringis. Nashville Predatorsi vastu tuldi suurepäraselt 0-2 kaotusseisust välja ning seeriat mindi juhtima, aga neljas võit jäi tulemata. Viimases matšis oldi pealevisetega üle 37-20, ent Predators võitis tänu kahele avakolmandiku väravale 2-1.

2015. aastal toimus Ducksi osalusel kuulus finaal enne finaali. Põnevas läänekonverentsi finaalis kohtuti Chicago Blackhawksiga, kellega vahetati võite, kuni Ducksi 3-2 eduseisu pealt asjad vastaspoolele kaldusid. Koduses 7. mängus läks kõik kiirelt nihu, kui 0-4 taha jäädi ning lõpuks kaotati 3-5.


Veelgi kohutavamalt läks 2014. aasta 2. ringis. Los Angeles Kings pani 22 minutiga neli väravat ja juhtis 5-0 ajal, mil Ducks lõpuks tabloole sai. Vastu tuli võtta 2-6 kaotus.

2013. aastal pakkus Ducks koos Detroit Red Wingsiga väga tasavägise avaringi seeria. Seitsme mängu peale oli neli lisaaega, millest kolm kaldusid Red Wingsi poolele. Neist viimane seeria 6. mängus, kus Ducksil oli juba võimalus edasipääs kindlustada. See jäi aga tegemata ning oma tööga ei tuldud toime ka 7. mängus, kus viimast kolmandikku alustati 1-3 kaotusseisuga. Francois Beauchemini ülekaalu väravaga saadi ühe kaugusele, aga see tuli vaid kolm minutit enne kohtumise lõppu.


Ducksi viimane 7. mängu võit pärineb 2006. aasta kevadest Calgary Flamesi vastu. Pärast seda on veel korra kaotatud üks Red Wingsile.

2009. aasta 2. ringis allajäämine on kindlasti ka üks valusamaid. Võõrsil mängides hoiti kuni viimaste minutiteni 3-2 eduseisu, aga siis panid vastased vähem kui minutiga kaks tükki ja Red Wings mängis lõpuks teist aastat järjest karikavõistluste finaalis.

Kommentaarid