Ducks avas Oilersi vastu võiduarve

Stanley karika playoffide 2. ringi seerias Edmonton Oilersi vastu kahe koduse kaotusega alustanud Anaheim Ducks suutis vastasseisu kolmandas matšis surma suhu sattumist vältida. Vaatamata 3-0 eduseisu käest laskmisele suudeti võtta kindel võit.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Randy Carlyle'i meeskond mängis end kolmeväravalisse eduseisu 12 minutiga. Alustati kohe uue klubi rekordiga, kui Rickard Rakell tegi 25. sekundil meeskonna läbi aegade kiireima playoffide värava. Samuti läks Cam Talboti selja taha kohe külaliste teine väravale lennanud pealevise, kui Jakob Silfverberg viis minutit hiljem edu duubeldas. Üliteravale algusele pani punkti Ryan Getzlaf.

Oilers oli korralikult nokki löödud, aga matilt suudeti siiski püsti tõusta. Teise kolmandiku 10. minutiks oli viik majas. Patrick Maroon ja Anton Slepõšev tegid üsna õnnelike tabamustega vahe minimaalseks ning Connor McDavid viigistas ühe tänavuste playoffide ilusaima tabamusega.

Tormiline tulemine sai aga päris julma lõppu. Oilersi kapteni väravast ei kulunud isegi minutit, kui koos Wayne Gretzkyga hullunud Rogers Place oli haudvaikne. 25-aastane ründaja Chris Wagner sai kirja oma karjääri esimese karikamängude tabamuse ja see osutus lõpuks ka võiduväravaks.

Viimasel kolmandikul tegid lõppskooriks 6-3 karjääri esimese mitme väravaga playoffide kohtumise kirja saanud Silfverberg ja Ryan Kesler. Kolmandat mängu järjest skoorinud rootslane võttis viimase tabamuse juures enda nimele veel ka ühe söödupunkti.

Seeria esimestes mängudes ligi 95%-ga tõrjunud Talbot lahkus seekord 78.6%-ga. Tema nimele jäi 22 tõrjet. John Gibson lükkas teises puuris kõrvale 24 pealeviset.

Lisaks esimesele võidule sai Ducks rõõmustada ka Sami Vataneni koosseisu naasmise üle. Soomlasest kaitsemees polnud alates avaringi 1. mängust jääl käinud.


Kuue värava tegemisega kordab Ducks oma playoffide rekordit. Viimati saadi samaga hakkama 2015. aastal Calgary Flamesi vastu peetud 2. ringi avamatšis. Samast aastast pärines ka meeskonna eelmine ja seni ainus pärast kolmeväravalise edu ära andmist tulnud playoffide võidumäng. See juhtus konverentsi finaalis Chicago Blackhawksi vastu seeria 5. mängus.

Kommentaarid