Senators asus suure võiduga idakonverentsi finaali juhtima

Endale viimaste mängudega koleda hoki jutte külge tõmmanud Ottawa Senators näitas kolmapäeval, et kõik on lihtsalt tahtmises kinni. Pittsburgh Penguinsi šokeeriti nelja avakolmandiku väravaga ning lõpuks võideti idakonverentsi finaali 3. mäng 5-1.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Penguins lasi endale tänavustes playoffides kolmandat korda viis väravat ning neist esimese juba avaminutil, mil Mike Hoffman 48 sekundiga 1-0 tegi. Järgmised esimese kolmandiku väravad jäeti selle keskpaika. Marc Methoti karikamängude teine tabamus algatas perioodi, mil Marc-Andre Fleury selja taha pandi veidi rohkem kui kahe minutiga kolm tükki.

Käpa panid külge ka Derick Brassard ja Zack Smith. 2:18-ga sündinud kolm väravat on klubi uus playoffide rekord.

"On raske, kui lased avakolmandikul sedavõrd palju väravaid ega anna nii endale korralikku võimalust. Me ei kinkinud palju väravavõimalusi, aga kõik neist kippusid võrku minema," ütles Penguinsi peatreener Mike Sullivan omade esituse kohta.

Kiirelt tulnud neli väravat lõpetasid ka Fleury õhtu ning oma tänavuste playoffide debüüdi sai teha Matt Murray. Seda võib päris edukaks pidada, kuna 20-st pealeviskest tõrjus ta 19. Fleury lasi üheksaga neli.

Ainsa sai Murrayst mööda teise kolmandiku lõpuminutitel Kyle Turris. Penguinsi auvärav tuli viimasel perioodil ülekaalust skoorinud Sidney Crosbylt.

"Tegime hea mängu. Oleme nüüd pidanud kolm mängu ehk üheksa kolmandikku. Oleme väga rahul kaheksaga neist üheksast. Meile ei meeldinud 2. mängu kolmas periood," rääkis võidujärgselt Senatorsi boss Guy Boucher.

25 tõrjet teinud Craig Anderson teenis Senatorsi särgis 20. playoffides tulnud võidu, mis vaid üks vähem kui Patrick Lalime'ile kuuluv klubi rekord.

Penguinsil oli Trevor Daley ja Mark Streit koosseisus tagasi, ent vigastuste tõttu jäid eemale Justin Schultz, Patric Hörnqvist ja Bryan Rust.


Seeria jätkub reedel seisus, kus Penguins on võitnud vaid kaks oma viimasest kuuest mängust.

Kommentaarid