Teisel lisaajal tulnud Kunitzi värav viis Penguinsi uuesti karikafinaali

Pittsburgh Penguins kaitseb oma karikat lõpuni välja. Läinud ööl selgus otsustavas 7. mängus idakonverentsi võitja ning selleks osutus just Mike Sullivani meeskond. Ottawa Senators alistati Chris Kunitzi teisel lisaajal tulnud väravaga 3-2.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kunitz kujunes tõeliseks õhtu staariks. Viimati 16. veebruaril skoorinud mees oli 2+1'ga osaline kõigis oma meeskonna väravates.37-aastane ründaja on jahtimas oma karjääri neljandat karikavõitu.

"Pole vahet, kes värava teeb. Oleme lihtsalt õnnelikud, et mäng lõppes ja meie jäime peale ning saame veel ühe võimaluse mängida Stanley karikale. Arvan, et värava tegemine nõuab tööd kõigilt, kes parajasti jääl on," rääkis Kunitz 86. minuti alguses sündinud kuldsest tabamusest.

Ülikogenud ründaja esimene tuli teise kolmandiku keskel. PPG Paints Arena sai aga siis rõõmustada vähem kui pool minutit. Senatorsi järgmisel rünnakul pani tsooniveaga flirtinud Mark Stone kiirelt tabloole 1-1 viigi.

Üsna lähestikku tulid ka järgmised väravad. Vigastuspausilt naasnud Justin Schultz viis Phil Kesseli poolt välja sukeldatud ülekaalust Penguinsi kaheksa minutit enne normaalaja lõppu uuesti ette, aga kolm minutit hiljem oli sellele Ryan Dzingelil vastus olemas.

"Tahtsime panna neid võitu välja teenima ja nad said sellega hakkama," lausus kahe söödupunktiga lõpetanud Erik Karlsson, kes püstitas nende osas 16-ga klubi uue ühe hooaja rekordi. "Peame neile au andma, nad olid parem meeskond."

23. sünnipäeva tähistanud Matt Murray lõpetas võidumängu 27 tõrjega, Craig Anderson lükkas teises puuris kõrvale 39 üritust.

Senatorsist sai kõigi Põhja-Ameerika profiliigade peale esimene meeskond, kes kaotanud kõik oma kuus 7. mängu.


Tänavune karikafinaal saab olema läbi aegade esimene, kus mõlemat meeskonda tüürimas ameeriklased. Penguins loodab mängida end pärast 1998. aasta Detroit Red Wingsi esimeseks, kes edukalt Stanley karikat kaitsnud.

Kommentaarid