Predatorsi fännist kalaheitja kirjeldas, kuidas plaan õnnestus

Detroit Red Wingsil on kaheksajalad, Florida Panthersil rotid (õnneks plastmassist) ja on ka mitmeid teisi traditsioone. Nashville Predatorsil on merihundid. 2003. aastal alanud kodumängude traditsioon jõudis tänavu ka võõrsile, kui finaalseeria avakohtumises tuli üks väljakult koristada. Tembu autor on nüüd jaganud detaile sellest, kuidas võimatuna näinud missioon teoks sai.

(foto: tennessean.com)


Enne finaali algust pakkus kõneainet see, kuidas Pittsburgh Penguinsi koduhalli PPG Paints Arena lähedal asuv kalaturg otsustas Predatorsi fännidele kala mitte müüa.


Ometi üks merihunt siiski jääle lendas ja aitas Predatorsil näiliselt ka mängu tagasi jõuda, kuna enne seda oli seis kodumeeskonna kasuks 3-0, aga pärast jõudis kohtumine 3-3 viigiseisuni.


Aga kuidas see siis juhtus? Kõigi õnneks on kiirelt legendi staatusesse tõusnud fänn seda kirjeldanud.

36-aastane Jake Waddell on Predatorsi fänn, kelle abikaasa vanemad elavad Ohios, Boardmanis, mis Pittsburghist vähem kui tunniajase autosõidu kaugusel. "Kuri" plaan tuli pähe just veteranide päeva puhul ämmale-äiale külla sõites.

"Mõtlesin, et kas poleks vägev minna sellele mängule ja siis mõtlesin ignorantse maakana, et kas poleks vägev visata selles mängus merihunt jääle," selgitas Waddell.

Ettevõtmine oli üsna kulukas. Mängule läks ta oma nõoga ja kahe pileti eest tuli kokku välja käia 700 dollarit.

Waddelli sõnul polnud tema isegi kursis sellega, et Pittsburghis oli kalamüük Predatorsi fännidele keelatud. "Tahtsin kaasa võtta Nashville'ist pärit merihundi, sest meie oma merihundi viskamine oleks originaalsem," selgitas ta.

Selleks, et kala teekonna jooksul haisema ei hakkaks, läksid käiku Old Spice ja autokülmik. Ämm ja äi olid sellega seoses katsejänesteks. "Rääkisin nendega 20 minutit ja neil polnud õrna aimugi, et mul on kala küljes," ütles Waddell.

Algselt oli plaan peita kala saapa vahele, aga sinna see ei mahtunud. Meisterdatud sai spetsiaalne hoiukoht vöö juures. Vakuumpakendisse pandud mereelukas sai mahutatud tavaliste aluspükste ja kompressioonpükste vahele ning peale läksid veel kottpüksid.

Selleks, et suur kala kuidagi ära mahuks, sai seda eelnevalt töödeldud noa ja autoga (!). "Pea oli neetult suur," kirjeldas Waddell. "Polnud vahet, kui palju ma autoga sellest üle sõitsin, pea jäi ikka liiga suureks."

Ometi kala lõpuks püksi saadi ja mänguhalli jõudes jäi vaid üle oodata sobivat hetke. See tuli teise kolmandiku alguses ühe mänguseisaku käigus.


Pärast tehtut turvapersonali poolt väljaku äärest ära toimetatud mees sai kaela kolm väärteosüüdistust, mille hulgas ka kuriteovahendi omamine. Tänaseks on ta aga kõigist neist vabastatud.

Kõik kulud, mis aktsiooniga kaasnesid, on lubanud katta üks Nashville'i raadiojaam, kes pööras kogu loo osavalt reklaamikampaaniaks, hakates muu hulgas müüma T-särke.

"Ma olen lihtsalt üks rumal maakas, kellel oli üks halb idee," ütles Waddell kokkuvõtvalt.

Kommentaarid