Phaneufi omavärav aitas Penguinsil idakonverentsi finaali viigistada

Mõlemad konverentsi finaalid jätkuvad sel nädalavahetusel 2-2 seisu pealt. Sarnaselt Anaheim Ducksile suutis väljakukkumise ääre peale vajumist vältida Pittsburgh Penguins, kellel oli Ottawa Senatorsi vastu peetud 4. matšis ka omajagu õnne. Kohtumise võidutabamuseks osutus Dion Phaneufi omavärav.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Phaneufi jalg jäi mängu keskpaigas ette Brian Dumoulini pealeviskele, mis tegi seisuks 3-0. Väravasse Matt Murray tagasi toonud Penguins alustas vägevalt ja oli esimese kahe kolmandikuga pealevisete osas parem 28-18. Esimesed väravad tulid Olli Määttält, kes avas avakolmandiku lõpuminutil skoori ja Sidney Crosbylt, kes realiseeris ülekaalu olukorra.

"Nad olid täna kahe kolmandiku jooksul parem meeskond ja väärisid võitu," ütles Senatorsi peatreener Guy Boucher pärast mängu.

Suurest kaotusseisust suutis aga kodumeeskond siiski mängu viimasteks minutiteks veel põnevaks teha. Clarke MacArthur määris teise kolmandiku lõpus Murray seljataguse ning viis minutit enne lõppu tegi Tom Pyatt vahe minimaalseks. Kuid oma spurdiga vastast ei hirmutatud ja külalised said 3-2 võidu üle rõõmustada.

"Mängisime veidi suurema meeleheitlikusega," märkis Crosby, kes värava kõrvale ka ühe söödupunkti teenis. "See oli eelmisest mängust puudu. Üritasime selles mängus sellele rõhuda. eesmärgiks oli parem algus ja veidi rohkem meeleheite tunnet, need koos on toonud meile häid tulemusi."

Murray comeback lõppes 24 tõrjega, Craig Anderson lükkas kõrvale 32 üritust.

Penguins lõpetas mängu viie kaitsjaga, kuna Chad Ruhwedel liitus vigaste mängijatega. Senatorsil jäi traumaga eemale Alex Burrows.


Kohtumine oli Jevgeni Malkini karjääri 140. playoffide mäng. Sama palju on neid Penguinsi särgis kogunud vaid Jaromir Jagr. Venelane võtab kõigi eelduste kohaselt rekordi täielikult endale pühapäeval, mil seeria kell 22 algava kohtumisega Pittsburghis jätkub.

Kommentaarid