Maailmakarikal selgus esimene poolfinaalpaar - Rootsi kohtub Euroopa meeskonnaga

Maailmakarika alagrupiturniir pole veel lõppenud, aga juba on selge üks poolfinaalpaar - B-grupi võitja Rootsi läheb kokku A-grupis 2. koha saanud Euroopa meeskonnaga. Rootslased kaotasid lisaajal oma viimase mängu Põhja-Ameerika meeskonnale 3-4, kuid punktist piisas alagrupi võidu kindlustamiseks.

(foto: worldlatest.blogsyte.com)
B-grupi eelviimaseks matšiks oli jäetud üks senise turniiri parim mäng. Kuigi algus oli väga ühepoolne. Pooleteise minutiga oli seis 2-0 Põhja-Ameerika kasuks. Täpsed olid Vincent Trocheck ja Auston Matthews, kelle poolne mängu avavärav oli eriti uhke.


Henrik Lundqvist pidi avakolmandikul ka kolmanda enda selja taha laskma, kui Johnny Gaudreau sihile jõudis. Seejuures jättis Calgary Flamesi noor täht kohe mängu alguses realiseerimata karistusviske.

Rootslased olid hädas, ent siiski mitte lootusetus seisus. Kuna sõrmevigastust ravima jäänud Matt Murray asemel mänginud John Gibson tegutses üsna ebakindel, siis oli ka Tre Kronor avakolmandikul resultatiivne. Ja seda kaks korda, kui skoorisid Filip Forsberg ja Nicklas Bäckström.

Mängu viis lõpuks lisaajale Patrick Berglund, kes suunas viimase kolmandiku 7. minutil sisse Erik Karlssoni kauge pealeviske.

Väga vaatemängulise lisaperioodi käigus oli mõlemal meeskonnal mitmeid häid võimalusi, aga sihile jõudis Põhja-Ameerika. Nathan MacKinnon näitas Lundqvisti vastu 1 vs 1 duellis klassi.


Lundqvist lõpetas mängu 45 tõrjega, Gibson lükkas kõrvale 35 vastaste üritust.


B-grupi lõpliku rivistuse otsustab tänane Venemaa - Soome kohtumine. Kui venelased matši võidavad, siis pääsevad nemad järgmisesse ringi, kuna alistasid Põhja-Ameerika omavahelises mängus. Juba konkurentsist langenud Soome edu puhul ootaks poolfinaalis väga intrigeeriv vastasseis - Kanada vs Põhja-Ameerika.

Kanada tuli alagrupist välja täiseduga, alistades viimases matšis Euroopa ülekaalukalt 4-1. 2+1'ga oli põhiveduriks Jonathan Toews. Väravad said kirja ka Sidney Crosby ja Logan Couture.

Eurooplaste ainsaks rõõmuks jäi Marian Hosse värav tema klubikaaslase Corey Crawfordi vastu. Turniiril esimest korda jääle saanud Chicago Blackhawksi puurilukk lõpetas 19 tõrjega. Jaroslav Halak pidi samal ajal toimetama 46 pealeviskega.


Mõlemad poolfinaalid on kavas meie aja järgi pühapäeval. Kanada peab oma matši varahommikul kell 2 ja Rootsi - Euroopa vastasseis algab kell 20.

2 kommentaari:

  1. Kas kuskil kannab soome vs vene mängu üle ka? viasat sport baltic ja viasat hockey kavas küll ei ole..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks telerist tõesti seda näha ei saa, aga aadressil www.reddit.com/r/NHLStreams/ leiab väga kvaliteetseid netiülekandeid.

      Kustuta