Euroopa meeskond astus edasipääsu lävele, Venemaal õnnestus lootused säilitada

Euroopa meeskond jätkab maailmakarikal üllatamist. Turniiri on alustatud kahest kahe mängu võitmisega ja see on satsi viinud alagrupist edasipääsu lävele. Poolfinaalist võib veel unistada ka Venemaa, kes säilitas oma lootused Põhja-Ameerika vastu peetud pingelises kohtumises saadud võiduga.

(foto: USATSI)
Anže Kopitar jättis Euroopa meeskonnal avakolmandikul karistusviske kasutamata, ent lõpuks jõuti Tšehhi vastu 3-2 võidusadamasse. Selleks läks vaja lisaaega, kus väravavahiga üks ühele pääsenud Leon Draisaitl 3. minuti alguses ei eksinud.

Normaalajal läks Euroopa meeskonnal käest kaks eduseisu. Esimene tuli teise perioodi keskel Zdeno Chara väravast ja teine viimase kolmandiku alguses Mats Zuccarellolt, kes hiljem võiduvärava juures Draisaitlit uhke sööduga abistas. 1-1 tegi Jakub Voracek ja 2-2 Martin Hanzal, kes oli täpne ülekaalust.

Kopitar & Co sai ka kõvasti ülekaalu harjutada, kuid kuue üritusega sihile ei jõutud. Meeskonna väravasuul tegi Jaroslav Halak 28 tõrjet. Väljaku teises otsas seisis Petr Mrazek silmitsi tervelt 41 pealeviskega.


Euroopal on edasipääsuks vaja seda, et USA tuleval ööl peetava matši Kanadale kaotaks. Tšehhi ainsaks võimaluseks oleks põrgu jäätumine ehk Kanada kaks järjestikust kaotust.

Venelaste jaoks on pärast 4-3 võitu kõik enda kätes. Kuigi kõik võimalused olid käest libisemas, kui end avakolmandikul kuidagi käima ei saadud. Põhja-Ameerika tõi sealt kaasa 1-0 eduseisu, mille sepistasid viimase kahe NHL-i drafti esinumbrid. Auston Matthews realiseeris Connor McDavidi oivalise eeltöö.

Venemaa mängumootor hakkas tööle tänu Põhja-Ameerika noorukite enda rumalusele. Teise kolmandiku alguses korjati kaks järjestikust karistust ja olgugi, et venelased neid ära ei kasutanud, läks siiski initsiatiiv selgelt nende poolele üle.

Kolmandiku keskel pani Oleg Znaroki meeskond kuue minutiga neli kolli järjest. Täpsed olid Vladislav Namestnikov, Nikita Kutšerov, Jevgeni Kuznetsov ja Vladimir Tarasenko. Nii lõppes ka Matt Murray tööpäev varakult. Pittsburgh Penguinsi puurilukk lasi neli tükki 19 pealeviskega. Seejuures oli esimene tabamus põhimõtteliselt ka tema omavärav.

Ometi ei suutnud 25 pealeviskega lõpetanud venelased endal elu kergeks teha. Morgan Rielly kahandas enne teise kolmandiku lõppu vahe kahe peale ja Ryan Nugent-Hopkins tõi viimase alguses noorukid ühe kaugusele.

Järgnesid ülipingelised minutid, mille jooksul Venemaa korra pikemat aega kahemehelises vähemuses pidi tegutsema. Samuti oli kaks meest vähem mängu viimasel minutil, aga 43 tõrjega lõpetanud Sergei Bobrovski neljandat siiski ei lasknud. Mängu parimaks valitud väravavahti aitas kõvasti ka väravaraamistik, mida Shayne Gostisbehere kolistas.


B-grupis võib tekkida enne viimast vooru väga intrigeeriv seis. Kui Soome suudaks tänases matšis Rootsi normaalajaga alistada, siis oleks kõigil meeskondadel kaks punkti.

Kommentaarid