Tšehhi meeskonnast on järgi jäämas vaid riismed

Jaromir Jagri keeldumise järel kohe alguses oma maailmakarika koosseisust ühe suure nime kaotanud Tšehhi meeskond on ilma jäämas ka mitmetest teistest olulistest mängijatest. Puudujate nimekirja värskeimad liikmed on Tomaš Hertl ja Radko Gudas.

(foto: sanfrancisco.cbslocal.com)
San Jose Sharksi Hertl on taastumas põlvevigastusest, mis tuli läinud hooaja Stanley karikavõistluste finaali 2. mängus. Philadelphia Flyersis mängiv Gudas on ravimas suvist randmevigastust. Esimese asendajaks on nimetatud Michal Birner ja teiselt võtab koha üle Tomaš Kundratek.

St. Louis Bluesi poolt 2004. aasta draftis 4. ringis valituks saanud Birner pole kordagi NHL-is jääle saanud. Pikalt Soomes mänginud ründaja veetis eelmise hooaja kodumaal Libereci meeskonnas, kus jõudis 51 põhihooaja mänguga 13 värava ja 39 punktini. Tänavust hooaega on 30-aastane mängumees alustanud KHL-is Tšeljabinski Traktori ridades. Nelja mänguga on punktiskoor veel avamata.

Kundratek on New York Rangersi 2008. aasta 3. ringi valik, kellel NHL-ist kogemusi 30 mängu jagu, neist kõik Washington Capitalsi värvides. Viimati hooajal 2012/13 NHL-is tegutsenud kaitsemees on jõudnud ühe värava ja seitsme punktini. Mullu veetis 26-aastane Kundratek aega KHL-is nii Riia Dinamo kui Slovan Bratislava ridades. 56 mänguga tuli 24 silma (6+18). Bratislavas jätkab ta ka tänavu.

Koondise peamänedžer Martin Rucinsky oli Hertli esimese asendusmehena välja vaadanud äsja Dallas Starsiga lepingu teinud Jiri Hudleri, kes üllatuslikult algsesse satsi ei mahtunud, aga tundub, et 32-aastane ründaja pole endiselt andestanud seda, et ta Sotši olümpiamängude satsist välja jäeti.


Viimase kolme hooaja jooksul on vaid Jagr ja Jakub Voracek tšehhide hulgas NHL-is Hudlerist rohkem punkte kirja saanud.

Kommentaarid