Soome ärkas USA vastu liiga hilja

Kui Dean Lombardi USA maailmakarika koosseisu avaldas, siis võis nii mõnigi hokisõber arvata, et tegu on naljaga. Kummalisel põhjusel jäeti mitmed tähed satsist välja. Ent seni on kõik siiski minemas plaanipäraselt. Kanada skalbi kõrvale võtsid jänkid nüüd ka soomlaste oma.

(foto: Getty Images)
Põhjanaabritele maksis kätte kehv algus ja liiga hilja ärkamine. Koduhallis mänginud T.J. Oshie viis USA juba teise minuti alguses ette. Samuti läks Lauri Marjamäki meeskonnal nihu teise kolmandiku algus. Seal tegid Ryan Kesler ja Derek Stepan kuue minutiga edu kolmeväravaliseks.

Soomel hakkasid asjad laabuma alles viimase perioodi teises pooles. Seni kahvatult esinenud Patrik Laine, kes lõpetas selle kohtumise -2'ga, jõudis ülekaalu väravaga oma kontrollkohtumiste esimese punktini ja Jussi Jokineni koll tegi 4:33 enne lõppu vahe minimaalseks.

Washingtonis toimunud mängu lõpp läks ameeriklaste jaoks väga närviliseks, kuna kõvasti indu juurde saanud Soome sai lõpus viigiväravat jahtida ka veel kahemehelise ülekaaluga. Ryan Suter saatis enamvähem täpselt kaks minutit enne normaalaja lõppu litri kaitsetsoonist üle klaasi.

32 pealeviskega lõpetanud soomlased panid viimasteks minutiteks hirmsa surve püsti, aga kolmandat korda Jonathan Quicki siiski üle mängida ei õnnestunud.

USA sai enda kolm väravat 29 pealeviskega Pekka Rinne vastu.

Enne mängu peatreeneri kriitika tõttu tähelepanu alla sattunud Max Pacioretty suutis meeskonna viimases kontrollkohtumises lõpuks punktiarve avada. Ta oli sööduandja teise värava juures. Mänguaega jagus seekord 12:26.


Turniirieelsed mängud lõppevad täna, mil Tšehhi kohtub Põhja-Ameerikaga, Rootsi Euroopa meeskonnaga ning kirsiks tordi peal on Kanada-Venemaa vastasseis.

Kommentaarid