Carey Price'i vasak post lõpetas USA turniiri

Suurte lootustega maailmakarikat alustanud USA jaoks on turniir juba kahe mänguga lõppenud. Ellujäämisheitlusest Kanada vastu võitu vajanud ameeriklased ei suutnud seda 1-0 edu pealt välja mängida. Lõpuks sai saatuslikuks Carey Price'i vasak post, mis võttis koguni kolm väravat ära!

(foto: Nathan Denette/AP)
34 tõrjega lõpetanud Price'i posti tähetund saabus viimase kolmandiku teises pooles, mil kolm järjestikust (!) USA poolt värava suunas saadetud pealeviset posti kolistasid. John Tortorella meeskond oli siis just kolme väravaga taga.

Jänkid alustasid matši vingelt ja pääsesid juba 5. minutil mängu juhtima, kui Ryan McDonagh kaitsest ette liikus ja sattus olema õigel ajal õiges kohas. Kuigi rõõm jäi väga üürikeseks, sest poolteist minutit hiljem Matt Duchene viigistas ning praktiliselt ühe silmapilgutusega oli seis ka pea peale pööratud, kui Corey Perry omakorda 14 sekundit hiljem 2-1 tegi.

Duchene pani enne kolmandiku lõppu veel oma teise ja Patrice Bergeroni nimele läinud McDonagh omavärav kasvatas teisel perioodil edu kolme peale.

USA domineeris lahtivisetel, võites neist 62%, aga võimaluste tekitamisel oldi suurtes raskustes ning viimasel kolmandikul jõuti näiteks esimese väravale läinud pealeviskeni alles siis, kui üle seitsme minuti oli mängitud.

Üsna kummalises olukorras kaks ja pool minutit enne lõppu T.J. Oshie nimele läinud väravast jõudsid jänkid kahe kaugusele, aga meeskonnas lihtsalt polnud piisavalt kvaliteeti, et Kanadat tõsiselt ohustada. Poleks vist pidanud ikka koosseisu kokkupanemisel ülemõtlema.


Tagantjärele hakatakse kindlasti targutama ka Tortorella väravavahi valiku üle. Jonathan Quick tegi teise järjestikuse kahvatu esituse, tõrjudes 88.2%-ga.


Kanada võit tähendab seda, et A-grupis on edasipääsejate osas kõik selge. Mike Babcocki meeskond mängib ööl vastu neljapäeva Euroopa satsiga alagrupi esikoha peale.

Kommentaarid