Põhja-Ameerika noored panid Soome kindlalt paika

Kontrollkohtumised kindla 3-6 kaotusega lõpetanud Soome alustas ka maailmakarika alagrupiturniiri selge lüüasaamisega. Põhja-Ameerika meeskonna vastu olid väga suured raskused ning palju ei jäänud puudu ka väravata lõpust. Matt Murray puhas paber rikuti Valtteri Filppula poolt alles 4:07 enne lõpusireeni.

(foto: citynews.ca)
Põhja-Ameerika pääses mängu juhtima 6. minuti alguses, mil ülekaalu värava käigus jõudis Connor McDavid sööduga nelja mängu jooksul oma esimese punktini. Tabamus kanti Jack Eicheli nimele.

Noored ässad said avakolmandikul pärast väravat veel mitu korda litri Pekka Rinnest mööda ja korra isegi üle väravajoone, aga hokijumal oli mängu alguses selgelt soomlane. Lugemata tabamuse juures võib vaadata Mark Scheifele'i suunas, kes kõik ette juhtuva üle väravajoone lükkas.


Soomlaste õnn oli aga teiseks perioodiks otsas. Johhny Gaudreau ja Jonathan Drouin skoorisid kaheminutilise vahega ning täpne oli ka Nathan MacKinnon. Praktiliselt kogu kolmandik möödus soomlaste väljaku poolel ja üks säuts võttis olukorra väga tabavalt kokku.


Rinne seises teisel perioodil silmitsi 18 pealeviskega, samas kui soomlased ise jõudsid vaid kuueni. Nende lõppnumbrid olid Põhja-Ameerika kasuks 43-25.

Viimasel kolmandikul võttis Todd McLellani meeskond asja juba väga rahulikult ja nii sündis lõpuks ka soomlaste värav.


Põhja-Ameerika on uuesti võistlustules juba tuleval ööl, mil vastas Venemaa. Soome kohtub homme Rootsiga.

Kommentaarid