Kanada alustas maailmakarikat muljetavaldava võiduga

Maailmakarikat kodus Torontos suurfavoriidina alustanud Kanada pani kohe oma turniiri esimese mänguga paljud ahhetama. Vahtralehemaa sai Tšehhi vastu muljetavaldava 6-0 võidu. Suure ülekaaluni liiguti Sidney Crosby juhtimisel, kes oli osaline pooltes väravates.

(foto: Getty Images)
Meeskonna kapten avas 9. mänguminutil skoori ja lisas hiljem tabamustele kaks söödupunkti. Võib öelda, et laviin läks veerema avakolmandiku lõpuga, kui tšehhid lasid endale perioodi viimasel sekundil kolmanda.

"Kerge on mängida, kui seis on 3-0. Pärast seda mängisid nad oma mängu ja nii ongi tulemus selline," tõdes pärast matši Martin Hanzal.

Crosby kõrval skoorisid avakolmandikul Brad Marchand ja Patrice Bergeron. Esimene lõpetas samuti kohtumise 1+2'ga.

Teisel kolmandikul olid täpsed Joe Thornton ja Jonathan Toews ning viimasel perioodil skooris Alex Pietrangelo. Viimased kaks läksid kirja ülekaalust. Nende mängimise võimalusi oli meeskonnal kolm. Tšehhi pani kuuest null.

Kohe alguses ühe supertõrje teinud Carey Price oli veatu 27 tõrjega. Michal Neuvirthi õhtu lõppes 44 vastase ürituse kõrvale lükkamisega.


Ühtlasi on Price'il alates Sotši olümpiamängudest käsil 224:19 pikk nulliseeria.


Täna alustab mängudega B-grupp. Kell 22 lähevad vastamisi Rootsi ja Venemaa ning kell 3:00 kohtuvad soomlased Põhja-Ameerika meeskonnaga.

Kommentaarid