Flames sai Monahanilt allkirja kätte

Viiene tähelepanuväärsetest piiratud vabaagentidest koosnev maailmakarikal mängivate meeste punt on kahanenud nelja peale. Calgary Flames teatas, et Sean Monahaniga on sõlmitud 7-aastane leping. 21-aastane ründaja sai kontrahti, mille väärtuseks 44.625 miljonit dollarit.

(foto: calgarysun.com)
Mullu 63 punktiga noore karjääri parima aasta teinud Monahani agendi sõnul venisid lepingukõnelused tema kliendi eakaaslastest mängijate lepingute tõttu. Eelkõige olid tähiseks teised noored tsentrid Aleksander Barkov, Mark Scheifele ja Nathan MacKinnon. Neist suurima keskmise tasuga (6.3 miljonit) lepingu sai MacKinnon, kes teenis Colorado Avalanche'ilt 7-aastase ja 44.1-miljonilise tehingu.

Olgu öeldud, et Monahan on hooajal 2013/14 debüteerinud mängijatest tegutsenud kõige produktiivsemalt. 237 mänguga on tulnud 80 väravat ja 159 punkti. Lõpuks tuli siis ka nende numbrite eest vääriline tasu, keskmise palgaga 6.35 miljonit, ära.

"See näitab mitte ainult seda, mis ta on liigas teinud vaid ka seda, mille suunas on ta liikumas. Ta saab minna ainult paremaks," ütles lepingu kohta klubi peamänedžer Brad Treliving.

Monahan, kellest sai pärast Jerome Iginlat esimene Flamesi ründaja, kes kollanokana ületanud 20 värava piiri, on kokkuleppega samuti rahul. "Ma ei soovi kuskil mujal mängida. Allkirjastasin lepingu võimalikult pikaks ajaks. 7-aastane kokkulepe sobis meile. See on aus mõlema poole suhtes."


Pärast Monahani ära sidumist saab nüüd Treliving keskenduda täielikult meeskonna teise noore täku Johnny Gaudreau lepingule. Maailmakarikal koos klubikaaslasega Põhja-Ameerika meeskonda kuuluv ründaja oli eelmisel hooajal 30 kolliga Flamesi suurim väravakütt, kellest kogu liiga peale olid punktide osas paremad vaid viis mängijat. Tegu saavutustega, mis kahtlemata lepingukõnelusi kõvasti on mõjutamas.

Maailmakarikal mängivatest piiratud vabaagentidest on NHL-i lepinguta ka Nikita Kutšerov (Tampa Bay Lightning), Jacob Trouba (Winnipeg Jets) ja Dmitri Orlov (Washington Capitals).

Kommentaarid