Wayne Gretzky vennast sai Oilersi abimänedžer

Tänavu suvel koosseisu kallal kõvasti nokitsenud Edmonton Oilers on nüüd ka klubi ninameeste hulgas suuri muudatusi teinud. Neist peamise käiguna on välja vahetatud abimänedžer. Peamänedžeri Peter Chiarelli uueks paremaks käeks on Wayne Gretzky noorem vend Keith.

(foto: tsn.ca)
Olgugi, et 80ndate alguses filmitud reklaamklipis hõikas Keith välja, et The Great One kõik oskused just temalt õppiski, siis lõpuks jäid tal üldse mängud NHL-is tegemata.

//

1985. aasta drafti 3. ringist korjas küll Buffalo Sabres noorema Gretzky üles, kuid AHL-ist kaugemale ta ei jõudnud. Seejuures käis ta enne 1993. aastal karjääri lõpetamist korraks läbi ka Soome esiliigast.

Pärast mängijakarjääri lõppu keskendus Keith kiirelt treeneritööle. Madalamates liigades jõudis ta viis hooaega ka peatreenerina tegutseda.

NHL-i õnnestus end lõplikult murda nullindate alguses, mil Phoenix Coyotes Gretzky skaudina tööle palkas. Hiljem, kui vanem vend oli asunud koiottide etteotsa peatreenerina kätt proovima, edutati Keith skautimise osakonna juhatajaks. Samas ametis tegutses ta kolm aastat Boston Bruinsis, enne kui Oilers käpa peale pani.

Gretzky võtab ameti üle Bill Scottilt. Kaks aastat abimänedžerina tegutsenud mehele loodi uus tööpost - palgalimiidi mänedžmenti direktor.

Samal ajal teatas Oilers, et suure ametite ümberjagamise järel ei pikendatud lepingut mängijate osakonna asepresidendi Scott Howsoni ja analüütilise kontsultandi Tyler Dellowga.

Uue abimänedžeri on endale saanud ka Las Vegase meeskond. George McPheed asub meeskonna ülesehitamisel abistama Kelly McCrimmon, kes tegutses varasemalt alates 1988. aastast WHL-i meeskonna Brandon Wheat Kingsi juures. Seda nii omaniku, peamänedžeri kui peatreenerina.

Kommentaarid