Dave Bollandi leping rändas kõrbesse

2013. aasta finaalseerias Chicago Blackhawksile karikavõidu kindlustanud väravaga hakkama saanud Dave Bolland on alates tänasest Arizona Coyotesi mängija. Seda vähemalt paberi peal. Tõenäoliselt läheb ta samasse seltskonda Chris Prongeri ja Pavel Datsjukiga, keda pole lootustki Coyotesi särgis näha.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Bolland liitus pärast kolme aasta tagust vägitükki Toronto Maple Leafsiga ning sai aasta hiljem Florida Panthersilt kummalise viieaastase ja 27.5-miljonilise lepingu. Kahe klubis veedetud hooaja jooksul suutis ta väljakul käia vaid 78 põhihooaja matšis. Neist jäi kirja seitse väravat ja 28 punkti.

Coyotes sai 30-aastase ründaja lepingu ülevõtmise eest preemiana kaasa 2015. aasta drafti avaringi valiku Lawson Crouse'i. Ära tuli anda tingimustega 2018. aasta drafti 2. ringi valik ja 3. ringi valik. Kui juunis 19-aastaseks saanud ründaja uuel hooajal Coyotesi särgis jääle ei pääse, siis muutub 2. ringi valik samuti 3. ringi omaks.

"Oleme väga rahul Lawsoni hankimisega," tunnistas Coyotesi peamänedžer John Chayka klubi kodulehel. "Ta on suur, füüsiline, jõuline ründaja, kes on heade kätega tugev uisutaja. Temasuguse kaliibri ja profiiliga mängijaid on ülimalt raske leida."

Blackhawksi ridades ka 2010. aastal karikavõiduni jõudnud Bollandi olukorra võtab hästi kokku see, et tema kohta Chayka midagi ei öelnudki.

1.93 pikk ja ligi 100 kilo kaaluv Crouse, kes kogus eelmisel hooajal OHL-is 49 mänguga 62 punkti (23+39), oli üks Panthersi süsteemi parimaid talente. Kui mitte üldse see kõige parem. Temast loobumine vihjab sellele, et klubi on valmis võtma Jaromir Jagri ja Roberto Luongo viimastest aastatest maksimumi. Bollandi lahkumine kasvatas vaba palgaruumi ligi kümne miljoni peale ja see annab võimaluse tuua sisse mõni väga hea täiendus.

Kommentaarid