Avalanche'i uus peatreener lubab ründavat mängu

Sel nädalal Colorado Avalanche'i uueks peatreeneriks määratud Jared Bednar kavatseb meeskonna mängustiili kõvasti muuta. ECHL-is ja AHL-is väga edukalt tegutsenud treener loodab, et tema meetodid töötavad ka kõrgliigas. Meeskonnalt on oodata agressiivset ja ründavat mängu.

(foto: bsndenver.com)
"Mul on oma stiil, mis minu arvates tänapäevases mängus hästi töötab," tunnistas Bednar oma esimeses Avalanche'i peatreenerina antud intervjuus. "Arvan, et pead olema agressiivne meeskond. Mäng on iga päevaga aina kiiremaks muutumas, seega pead harrastama ka kõrgetempolist mängustiili. Ja seda mitte ainult rünnakul vaid ka kaitses."

Patrick Roy juhendamisel oli Avalanche eelmisel hooajal ründavast ja agressiivsest mängust päris kaugel. Vaid viis meeskonda said keskmiselt kirja vähem väravale läinud pealeviskeid kui Avalanche'i 28.6. Lisaks lasid vaid kaks konkurenti Roy meeskonna 32.3-st endale pealeviskeid rohkem. Keskmise väravasaagi 2.59-ga jäädi teist aastat järjest liiga viimase kümne sekka ja endale lastud väravate arvu 2.93-ga edestati ainult viite meeskonda.

Klubi peamänedžeri Joe Sakici sõnul on uus peatreener väga nõudlik, ent samas ka mängijate suhtes aus. Tegu on justkui ideaalse paariga. "Ma arvan, et see, kuidas ta soovib oma meeskonda mängimas näha, sobib meie grupile väga hästi," lisas Sakic.

Avalanche jääb uuel hooajal lootma samadele nägudele, kes mullu alt vedasid ja Sakici passiivsust mängijateturul peetakse just üheks peamiseks põhjuseks, miks Roy ameti maha pani. Ent Bednar usub, et praeguse kooslusega on võimalik edu saavutada.

"Arvan, et ründes on tegu grupiga, kes suudavad olla dünaamilised, kiirelt mängivad kutid ja näen head sobivust. Nagu öeldud, siis liiga on igapäevaselt muutumas aina kiiremaks ja peame leidma viisi, kuidas panna paika struktuur, mis paneb need kutid mängima kõrge tempoga mängu," lisas Bednar.

Avalanche'i hooaja esimene mäng uue peatreeneriga on kange divisjonirivaali Dallas Starsiga ning juba teises matšis kohtutakse karikakaitsja endaga. Algus on kõike muud kui kerge.

Kommentaarid