Radim Vrbata tõmbab uuesti Coyotesi särgi selga

Noor Arizona Coyotesi meeskond on endale saanud kamaluga kogemusi juurde. Klubisse toodi tagasi Radim Vrbata, kellega tehti aastane leping. 35-aastane ründaja teenib põhipalgana miljon dollarit, millele võib lisanduda 2.25 miljoni jagu boonuseid.

(foto: nhl.nbcsports.com)
Viimased kaks aastat Vancouver Canucksit esindanud Vrbata on varem kuus hooaega Coyotesi särki kandnud. Edukaim neist oli 2011/12, mil tšehh jõudis põhiturniiril 62 punktini (35+27). Kokku on tal meeskonna eest 428 mänguga kirjas 137 väravat ja 288 punkti.

"Oleme väga rahul, et tegime Radimiga aastase lepingu. Ta on ennast tõestanud väravakütt, kes annab koosseisule oskuslikust ja tarkust juurde. Ootame põnevusega seda, et ta on sel hooajal Coyotesi vormis tagasi," rääkis pärast kokkuleppele jõudmist Coyotesi peamänedžer John Chayka.

2005. aasta maailmameister tegutses eelmisel hooajal päris kahvatult (63 mänguga 27 silma), ent alles tunamullu jõudis ta söötude (32) ja punktide (63) osas karjääri parimate näitajateni.


"Olen väga elevil Coyotesiga taasühinemise üle," tunnistas Vrbata. "Mulle ja mu perekonnale meeldib Arizonas elada ning ootan põnevusega võimalust aidata meeskonnal võita."

2001. aastal NHL-is Colorado Avalanche'i ridades debüteerinud ja kokku kuute erinevat meeskonda esindanud ründajal on seni 934 põhiturniiri mänguga kogunenud 554 punkti (259+295).

Kommentaarid