2011. aastal karikafinaali valusalt kaotanud Bieksa loodab Anaheimis unistuse täita

Oma 12. NHL-i hooajale vastu minev Kevin Bieksa oli 2011. aastal Vancouver Canucksiga Stanley karikast ühe võidu kaugusel, ent Boston Bruinsit ei suudetud vaatamata 2-0 ja 3-2 seeria edule maha murda. Täitmata unistus karikast annab 35-aastasele kanadalasele jõudu jätkamiseks.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Eelmisel suvel Canucksi ridadest Anaheim Ducksi koosseisu jõudnud Bieksa hooaeg uue meeskonna särgis polnud kõige edukam, kui ta lõpetas pärast vägevat 2010/11 hooaega alles teist korda miinusesse jäänud efektiivsusnäitajaga, ent uuele aastale läheb ta enesekindlalt vastu.

"Kavatsen mängida seni kuni tunnen end hästi ja suudan omapoolse panuse anda," tunnistas Bieksa nädalavahetusel. "Tunnen end praegu suurepäraselt. Treeningud on väga hästi edenenud. Ma ei tunne, et oleksin füüsiliselt 35-aastane."

Ducksiga kohe pärast klubivahetust 2018. aasta suveni kestva lepingu teinud kaitsja loodab Californias oma karikaunistuse täita.

"Olen jõudnud oma karjääris punkti, kus tahan väga Stanley karika võita ja olen tahtnud seda 30 aastat ning sellest ka unistanud," lisas Bieksa. "Olen sellele olnud ülilähedal. Kavatsen selle nimel edasi mängida ja lepin meeskonnas ükskõik, millise rolliga, et selleni jõuda."

Karjääri jooksul ligi 700 põhihooaja mängu turjale kogunud kaitsemees oli mullu keskmise mänguaja osas 21:01-ga üks meeskonna enim usaldatud mängijaid. Ent tema roll võib pärast peatreenerivahetust väheneda.

Bruce Boudreau asemel tüüri üle võtnud Randy Carlyle on Bieksa poolt kõrgelt hinnatud.

"Eeldan näha treenerit, kes on end hästi ette valmistanud. Ootan treenerit, kes võtab mängijad vastutusele. Ta saab meie suhtes karm olema. Tal on sihikindlus panemaks meid tegema õigeid asju ja mängima õiget moodi," rääkis Bieksa uue peatreeneri kohta.

Ducks sammus mullu enneolematu hooaja teise poolega neljanda järjestikuse divisjoni tiitlini, kuid pudenes playoffide avaringis ootamatult konkurentsist. Carlyle'i ülesandeks saab olema see, et Bieksa & Co suudaks kogu aasta jooksul stabiilselt esineda.

Kommentaarid